Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. december 2002.


Dyr ferie på Costa del Fatamorgana
London: Seks driftige online-firmaer, primært med bopæl i England og USA, var mægtigt effektive til at kradse penge ind hos kunderne, men knapt så virksomme, når det handlede om at levere varen. Fup-firmaerne, der alle blev drevet af et foretagende ved navn Travelmasters, gav sig ud for at være formidlere af ferierejser til praktisk talt "no money" og til de mest eksotiske destinationer i verden. Eneste betingelse for at få adgang til de attraktive tilbud var, at man købte en såkaldt "nøgle" med brugernavn og password til webstederne med de super-billige ferierejser. Pris for nøglen: 70.000 kroner, men så hed det sig også, at nøglen virkede resten af livet. En "monkey class"-nøgle for fattigrøve kunne erhverves for 21.000 kroner med en begrænset funktionsperiode på 25 år!
Der var dog hverken hvide sandstrande eller vippende palmer - men lange næser - til kunderne. Kun deres spareskillinger kom tæt på sydens sol, for de havnede som millionvis af britiske pund på lyssky konti i Spanien og Gibraltar, fremgår det af sagen, der for tiden behandles ved Storbritanniens højesteret.

Klap dine egne kaninnumser
Los Angeles: Hvordan ser der mon ud bag de tykke mure i Hugh Hefners grandiose Beverly Hills-palads?
Hvordan har Playboy-kongen opnået sin magelige samfunds-position, og hvordan lever han i det daglige?
Ja, noget af sløret for de pikante detaljer er fra tid til anden løftet i diverse ugeblads-spalter, men fra 2004 kan alle og enhver føle, hvad det virkelig vil sige "at være der selv".
Det klarer en serie computer-adventurespil, baseret på livet bag murene i "The Playboy Mansion", skriver Ananova.
Playboy-koncernen har netop indgået en aftale med spil-producenten Arush Entertainment om fremtidens Playboy-spil. Ideen er opstået, efter at en analyse tidligere i år viste, at den typiske Playboy-læser også ejer en spillekonsol af en eller anden art. Ifølge undersøgelsen brugte mandebladets læsere i 2001 i alt 300 millioner dollars på computerspil.

Billedtekst:
Oh, at være Playboy-konge! Om et par år vil vi alle kunne computerspille os til et ophold i Hugh Hefners hjemmesutter.
Foto: Scanpix/Reuters

Er der to, der står sammen É
Framingham: É om it-sikkerhed, så er det Kevin og Kevin - med de respektive efternavne Spacey og Mitnick.
Omend man ikke skulle tro det, så har skuespilleren og eks-superhackeren mere end fornavnet til fælles: De er begge indehavere af deres eget, personlige firma, og det er i de to firmaers regi , at de nu indgår et belærende samarbejde.
Kevin Spacyes filmselskab Trigger Street Productions skal producere en serie undervisningsfilm af hver cirka tre kvarters varighed om it-sikkerhed for Mitnicks konsulentfirma Defensive Thinking. Kevin Mitnick vil selv speake til filmene, som ellers vil blive befolket af professionelle skuespillere i de forskellige roller.
Serien kommer på markedet i foråret 2003 og henvender sig især til folk i erhvervslivet med ønske om at sikre sig selv og deres computersystemer mod digitale overgreb som dem, selvsamme Kevin Mitnick i sin tid blev berygtet for.

É men sex er yt

Framingham: I vores hjørne af verden er "Dragonball" for de fleste stadig et fremmedord. Så meget desto mere imponerende er det, at den japanske tegnefilmserie - som det første emne nogensinde - for andet år i træk topper Lycos' opgørelse over årets mest populære søge-emner.
Fil-delingstjenesten Kazaa på andenpladsen er straks et noget mere globalt fænomen, og det samme må siges om "tatoveringer". Britney Spears på fjerdepladsen behøver vel heller ikke nærmere præsentation, hvilket også gælder det noget mere bedagede sexsymbol Pamela Anderson (billedet), der lige netop sniger sig ind på top-ti.
Og apropos "sex", så glimrer præcis dÈt ord iøjnefaldende ved sit fravær på listen.
Udeblivelsen viser sig imidlertid at have den helt naturlige forklaring, at man har måttet diskvalificere begrebet, fordi det simpelthen er for søgt!
Interesserede kan ellers selv iagttage hitlisten over 2002's mest søgte ord på www.lycos.com.
FOTO: SCANPIX

Kvik, kvikkere - hacker!
Danderyd, Sverige: Ny teknologi ændrer konstant den måde, menneskeheden gør tingene på.
Men har den også magt til at flytte grænserne for, hvad der er lovligt og ulovligt?
Spørgsmålet er blevet aktuelt med nyhedsbureauet Reuters' omdiskuterede offentliggørelse af det svenske softwarefirma Intentias tredje -kvartals regnskab.
Reuters publicerede regnskabet "før tid", efter at en journalist havde opsnappet det på Intentias egen server ved simpelthen at gætte sig til den pågældende hjemmesides URL. Og det faldt ham ikke svært - den hed nemlig præcis det samme som den side, der indeholdt andet kvartals-resultatet, blot med tilføjelse af "Q3" i stedet for "Q2"- og var helt uden password-beskyttelse.
Intentia påstod sig direkte hacket (aktiekursen faldt 23 procent samme dag!) og valgte at melde Reuters til svensk politi.
Nyhedsbureauet havde ikke indhentet informationerne via "normale kanaler", hvilket gjorde handlingen ulovlig, hævder Intentia.
Såeeehhh É indtil tågerne er lettet over tvisten, bør man nok overveje at økonomisere med sin kreative sans for at gætte web-adresser - subsidiært holde det, man dÈr måtte erfare for sig selv!

Microsoft-chef sigtet for millionfusk
Seattle: "Jeg starter sgu for mig selv", har han tænkt - fristet over evne af den nemme adgang til arbejdsgiverens eftertragtede software.
Derefter indledte ingeniøren og projektchefen Daniel Feussner et systematisk misbrug af Microsofts interne indkøbssystem til at skaffe sig softwarepakker for henved ni millioner dollars, som han solgte "på gaden".
Microsoft havde dog undervejs fået mistanke om, at der blev fusket med ordresedlerne til interne indkøb, og så klappede FBI's fælde for Daniel Feussner.
Han havde heller ikke just gået stille med dørene om det luksusliv, de mange millioner bibragte ham: På hans hjemmeside bavaria.da.ru (hvis indhold lige nu "É is not available") skiltede Feussner frejdigt med sin samling af eksklusivt legetøj:
Dyre biler i Mercedes- og Ferrari-klassen, motorcykler, Rolex-ure og kostbare smykker. Indtil hans net-udbyder AT&T blokerede siden, kunne man desuden læse om Feussners livsvision:
"Før jeg besluttede mig for at beskæftige mig med computere, ville jeg være rockstjerne og/eller motorcykel-mekaniker. Men det bliver jeg måske senere".
Foreløbig tyder meget på, at tiden fremover mest bliver til "jailhouse rock" for Daniel Feussner.
Sagens første retsmøde finder sted i Seattle i dag.

Billedtekst:
Den stjålne software omsatte projektchefen til kostbar "hardware" som juveler og dyre ure.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere