Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. december 2002.


Stjerne i virtuel barndom
Los Angeles: Tom Hanks er stadig et brandvarmt Hollywood-navn, men nogen årsunge er han
just ikke. I en kommende film med titlen "Polarekspressen" giver computerteknologi imidlertid den populære skuespiller en unik chance for at flygte fra sin alder - et pænt stykke tilbage i tiden.
Filmens instruktør Robert Zemeckis, som Hanks tidligere har arbejdet sammen med i blandt andet "Forrest Gump", vil - med hjælp fra animations-eksperter - skabe en digital udgave af Tom Hanks som ung dreng.
Ifølge Los Angeles Times har filmholdet foreløbig arbejdet et år med at digitalisere skuespillerens muskulatur og ansigtsfolder.
Hvis computermodellen mikses med med rigtige billeder af Tom Hanks som ung, skulle det angiveligt resultere i et virtuelt film-barn med samme træk som den voksne Hanks.

Billedtekst:
Skuespilleren Tom Hanks' særegne ansigtstræk har i et år været gennem en teknologisk vridemaskine.
Foto: Scanpix/Reuters

Køb billetten, før du ta'r den
London: Løbet tør for julegave-ideer til ham, der har alt? Så er der måske en mulighed på www.ticket2heaven.com. Her kan nemlig man købe billetter til destinationen næst efter Langtbortistan, nærmere bestemt til selve himlen (transportmidlets art fremgår ikke umiddelbart).
Og da det ikke er alle og enhver, der i tide dumper ind i en stairway to heaven, er ideen måske ikke så tosset endda.
I betragtning af rejsens længde, kan billetprisen heller ikke kaldes urimelig: Inklusive forsendelses- og ekspeditionsgebyr cirka 150 kroner. Ikke blot modtager man så selve billetten, udfyldt med den rejsendes navn, men også et såkaldt "ægtheds-certifikat" samt et plastic-bevis for ens status i kreditkort-størrelse, lige til at have i tegnebogen.
På webstedet nævner firmaet ganske vist, at det fraskriver sig ethvert ansvar for at få billetindehavere bragt "fysisk" til himmels, ligesom det ikke vil garantere for himlens eksistens, beskaffenhed eller dens levetid - så at sige.
Desuden kan man læse sig til firmaets mere seriøse tanke bag den alternative gaveartikel - nemlig at indehaverne, uanset personlig tro, skal blive mindet om at leve, med stolthed, hver eneste dag i en moralsk og medmenneskelig ånd, som kunne berettige til en posthum opholdstilladelse på de kanter.

Sikke nogle naboer (fnys)!
London: Sådan er vi i hvert fald ikke her É som dem ovre i England, der åbenbart ikke kan styre deres branderter til årets julefrokoster! Hør bare dette gruopvækkende forskningsresultat fra sidste års firmafester, begået af Momentum Financial Services:
Alt i alt indrømmer 2,3 millioner briter - eller cirka 18 procent af alle julefrokostdeltagere - at de opførte sig rigtigt dårligt sidste år. 44 procent havde danset "umoralsk", mens 31 procent havde kastet sig ud i hedt kysseri med en kollega.
En femtedel indrømmer, at de kom til at smadre et eller andet i fuldskab og cirka samme antal, at de blev ramt af selskabelig opkastnings-trang eller var ubehøvlede over for chefen. Hele fire procent (92.000!) fandt spontan fornøjelse i at bidrage til Xerox' omsætning ved at fotokopiere Èn eller flere af deres legemsdele under festen.
"Og de 2,3 millioner er så kun dem, der indrømmer at have opført sig dårligt", lyder kommentaren fra Lindsay Vetch, talskvinde for Momentum.

Billedtekst:
Ja, ja. Lige nu er der ganske pæn orden i geledderne, men så skulle I se dem til den årlige
julefrokost!
Arkivfoto.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere