Nøglepersoner er blevet mere værd

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. oktober 2002.


Der er en polarisering af de IT-ansatte i gang: Der bliver færre job, og de, som har et job, får stadig højere løn, mener Prosa-formand.

Den gamle regel om udbud og efterspørgsel er sat ud af kraft. Flere og flere IT-folk og nyuddannede IT-kandidater kæmper om færre job. Det burde kunne aflæses i lønudviklingen, men det kan det ikke.
- Lønstigningerne er ganske vist ikke helt så høje som tidligere, men de, der sidder i job, får stadig højere løn, mens der bliver færre job. Dem, der sidder inde med en specifik viden og en sjælden evne, er blevet mere værd for virksomheden. Et middelstort ERP-projekt koster måske 100 millioner kroner, og forsinkelser er dyre. Derfor er virksomhederne også villige til at betale eksperter, som har dokumenterede resultater bag sig, siger formanden for IT-fagforeningen Prosa.
Han opfordrer IT-folket til at uddanne sig. På et par år er arbejdsløsheden blandt IT-folk gået fra tre procent til en syv-otte procent i dag, siger Henrik Kroos.
- Tilgangen til faget fra skolerne er omkring 5.000 om året, og afgangen er relativt lille. Der er jo heller ikke mange pensionister i faget endnu. For de IT-folk, der ikke kan finde et arbejde lige nu, er det en god ide at gå i gang med en højere uddannelse. Om tre år vil de så have meget større viden, måske en universitetsgrad, og når det så begynder at vende, har man holdt sin viden ved lige og har udbygget den og er klar til at være med i opsvinget. Men vi savner det opsving, alle taler om. Branchen sagde, at det ville komme her til efteråret. Jeg sidder og kigger ud af vinduet og kan ikke få øje på det.

Billedtekst:
- Jeg håbede på, at den nye regering ville tage nogle fornuftige initiativer med hjemme-pc-ordningen for eksempel. Men der har været meget lidt handling, og det får mig til at tro, at der måske går op til to år, før vi kan se positive vækstrater. Jeg håber og beder til, at det trods alt går bedre, siger Prosa-formand Henrik Kroos.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere