Krisen har skabt job-stabilitet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. oktober 2002.


IT-folk skifter ikke job så ofte som tidligere. Det er samtidig positivt, at det ikke kun er hovedstaden, der er lønmæssigt attraktivt, siger direktøren for Dansk Dataforening.

Lige under 16 procent af de spurgte i Computerworlds Lønstatistik siger, at de har skiftet job inden for det seneste år. Det tyder på, at krisen har fået IT-folket til at værdsætte trygheden i jobbet, mener Tony Franke, som er direktør for Dansk Dataforening.
- Det er færre, end vi kunne forvente under - hvad man kunne kalde normale - omstændigheder. Folk sidder tilsyneladende længere i deres job, hvor vi tidligere så en jobrotation på mellem 20 og 25 procent. Tiderne er til stabilisering, og der er jo heller ikke nær så mange job som tidligere, siger Tony Franke.
Han mener, at den generelle lavkonjunktur har skabt en omkostningsbevidsthed, der nu slår igennem, selvom der trods alt er tale om en reallønsfremgang for IT-ansatte.
- Der er blevet holdt igen på IT-investeringerne. Ser man på lønstigningerne i forhold til sidste år, skiller især implementeringskonsulenterne sig ud. De har fået mere, og det tyder på, at der i virksomhederne nu er fokus på at få den IT, man har købt, til virke i praksis, siger han.
Selvom Danmark er et lille land, ikke større end et amt i international sammenhæng, er Tony Franke glad for at se de regionale forskelle i løntallene.
- Lønnen i Jylland er stadig lavere, men det glæder mig, at de største stigninger er sket uden for København. Når man helt banalt betragter lønnens størrelse som et udtryk for udbud og efterspørgsel, så har der det forløbne år været en større efterspørgsel uden for hovedstaden. Det betyder, at det ikke kun er hovedstadsområdet, der trækker IT-mennesker til. Det er over hele landet, der sker noget på IT-området, siger han.

Billedtekst:
- Jeg tror, vi i 2003 vil se lønstigninger på samme niveau som i år. Undersøgelsen viser, at branchen bestemt holder ved. Der er jo ikke tale om, at vi er gået fra kanonlønninger til det modsatte. Vi har også lige set fornuftige regnskaber for nogle af de store IT-virksomheder. Det er så småt ved at vende, siger Tony Franke.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere