Danske virksomheder tænker langsigtet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. oktober 2002.


De danske IT-virksomheder har været gode til at justere antallet af ansatte. De gør sig nu klar til opsvinget, når det kommer, ved at holde på deres nøglemedarbejdere med pæne lønstigninger, mener ITEK-direktøren.

- Jeg er overrasket over, hvor høj lønstigningen i IT-branchen er. Jeg havde tippet den noget lavere og forventet, at flere virksomheder havde nulstillet, siger Tom Togsverd, direktør for Dansk Industris IT-gruppe, ITEK.
ITEK giver sine medlemsvirksomheder det råd, at de skal sørge for at holde et højt innovationsniveau, især i hårde tider. Det kan man kun med en velmotiveret og tilfreds medarbejderstab, og det er formentlig en af grundene til, at IT-branchen stadig udbetaler pæne lønninger, der vokser hurtigere end i resten af erhvervslivet, vurderer Togsverd.
- Måske ruster man sig nu til, at optursperioden kommer. Virksomhederne skal skabe produktfornyelser og udvikle nye og gode services. Det er medarbejderne, som skal gøre det. Derfor skal de tro på virksomheden, som til gengæld ikke kan være alt for barsk lønmæssigt. Om stigningerne er sundhedstegn er svært at sige. Hvis lønstigningen afspejler, at man har været god til at reducere antallet af ansatte og behandle resten godt, er det et sundhedstegn. Men selvfølgelig ikke, hvis det er et udtryk for slap ledelse, siger Tom Togsverd.
Lønudviklingen det kommende år, mener ITEK-direktøren, kommer til at ligne året, der gik, altså en fem-seks procent og dermed et par procent over, hvad en almindelig industriarbejder kan forvente.

Boks:
Computerworld LØnstatistik
Har du skiftet job inden for det seneste år?
Nedre Øvre
Antal Gns.løn kvartil Median kvartil
Ja 97 31.400 25.000 30.000 35.000
Nej 518 33.711 26.000 32.000 38.000
Group Total 615 33.346 26.000 31.000 38.000

Billedtekst:
- Virksomhederne skal nytænke og produktudvikle i krisetider. Det tyder IT-branchens pæne lønstigninger også på, at de gør, siger Tom Togsverd, direktør for ITEK.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere