Hvad byder du uventede gæster?

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. oktober 2002.


Hackere udnyttede et sikkerhedsbrist og forvandlede en svensk uddannelsesinstitutions server til en byttecentral for piratkopier.

Hænderne blev svedige og pulsen steg hos de IT-ansvarlige på en svensk uddannelsesinstitution i slutningen af juni, da det gik op for dem, at der var uønsket besøg på deres servere.
Gæsterne var en gruppe hackere med navne som FXPbarbarian og MrPaRa, der har specialiseret sig i at udnytte huller i institutioner og virksomheders IT-sikkerhed.
- Angrebet kom fra en gruppe unge fra Holland, Tyskland og Frankrig, som tilhører en hacker-subkultur, som vi kalder "Warez-kiddies". De hackede sig ind på institutionens centrale server, hvorfra de udvekslede piratkopier, siger Peter Jelver, teknisk chef i sikkerhedsfirmaet eSec A/S, der hjalp svenskerne med at få styr på sikkerheden.
Efter et par dages hektisk aktivitet blev de uønskede gæster smidt ud og institutionens IT-sikkerhed forbedret.
- Misbruget af serveren blev bremset af en ny firewall, som stoppede den uønskede trafik og siden blev et sikkerhedshul i web-serveren lukket, siger Peter Jelver.
FXP-team
Gruppen bag angrebet på svenskerne kalder sig selv FXP-team og organiserer sig i tre grupper; scannere, hackere og fillere. Den første gruppe scanner web-servere verden over, den anden hacker sig ind på de sårbare servere, og den sidste gruppe fylder den hackede virksomheds eller institutions server med piratkopier, der så kan hentes ned fra hele verden.
- Gruppen scanner ofte direkte via dial-up konti hos Deutsche Telekom, hollandske udbydere eller Wannadoo i Frankrig. Herefter forsøger de at hacke sig ind på en sårbar web-server, som de fylder med ulovlig software og derefter linker ind i miljøet, siger Peter Jelver.
Piratkopier en masse
I Warez-Kiddies-miljøet er det ikke synlighed, der giver status, men hvor mange servere man har hacket og fyldt med piratkopier. I tiden omkring angrebet på den svenske uddannelsesinstitution kunne MrPaRa glædesstrålende fortælle sine kumpaner, at han havde oprettet seks lagre af piratkopier på hackede servere (Pubstro's), hver med mere end en gigabyte piratkopier af film, musik og computerspil. Derudover havde den travle mand fundet 50 nye sårbare web-servere, som gruppen kunne kaste sig over.
Et generelt problem
Det er ikke kun FXP-team, der bedriver denne form for hacker- og piratvirksomhed.
- For et par år siden ville web-servere i danske virksomheder typisk blive scannet af hackere Èn gang om måneden for sikkerhedshuller. I dag ser vi dagligt angreb fra nye Windowsbaserede FXP-værktøjer, som er specialiseret til at gøre dette nemt og hurtigt, siger Peter Jelver fra eSec A/S.

Billedtekst:
Hackerteamet FXP organiserer sig i tre grupper; scannere, hackere og fillere. Den første gruppe scanner web-servere verden over, den anden hacker sig ind på de sårbare servere, og den sidste gruppe fylder den hackede virksomheds eller institutions server med piratkopier, der så kan hentes ned fra hele verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere