Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. august 2002.


Aaaaaahhhh-chhhhip!!!
Oslo: For en hollandsk kvinde har det fået andet end teknologisk betydning, om "Intel
Inside" dækker over en 486-, en Pentium- eller en Celeron-processor.
Hun er nemlig allergisk over Pentium, hævder hun, og vil ifølge digi.no gå i retten for at få erstatning for tort og svie.
Hendes arbejdsgiver, som hun nu er sygemeldt fra, det hollandske finansministerium, og Intel Corporation, har hidtil samstemmende afvist hendes krav om erstatning for allergianfaldene, men hun er så stensikker på, at den højfrekvente stråling fra Pentium-chippen gør hende syg, at hun nu vil have en domstol til at give hende medhold.

Her kommer computeren til kort
Redmond: IT-revolutionens ubestridte "hærfører" må nu også indrømme det: Computeren har sin begrænsning.
Ifølge Bill Gates går den lige præcis ved evnen til at spille kort - nærmere bestemt bridge - som "ingen computer behersker på blot et rimeligt niveau".
Med fire år på bagen som inkarneret bridgespiller skønner Microsoft-bossen, at han snildt ville kunne besejre selv det bedste bridge-program på markedet.
Gates betegner sig selv om noget af en "bridg'oman", men formåede alligevel ikke at klare den til finalen, da han for nylig deltog i sit livs første bridge-verdensmesterskab i Montreal. Bill Gates mener, at kortspillet er med til at skærpe hans skarpsindighed som forretningsmand, fordi det kræver logisk tænkning og skaber mentale udfordringer i lighed med dagligdagen på toppen af Microsoft.

Billedtekst:
Selv i de gode gamle dage kunne mennesket noget, som end 'kke nutids-computeren magter.
Arkivfoto

Tankelæsnings-terrorløsning?
Washington: Ikke nok med, at elektronikken kigger ind i det allerhelligste af ens private bagage - i fremtiden risikerer man også at skulle underkaste sine mindst ligeså private hjernevindinger tilsvarende behandling, hvis man agter sig op i et fly!
Norske IT Avisen har set en artikel i Washington Times, der beskriver en halv-hemmelig indretning, rumfartsorganisationen NASA er ved at udvikle i samarbejde med et hel-hemmeligt firma. Ifølge artiklen skulle udstyret kunne læse de flyrejsendes tanker, inden de går ombord, og afsløre eventuelle flykaprere blandt de mere fredelige passagerer.
Systemet skulle være baseret på en form for neuro-elektroniske sensorer, som registrerer "unormale" forandringer i både hjerne- og hjerteaktiviteten. Så det er bare om at styre sine sindsbevægelser og efterlade flyskrækken hjemme på kaminhylden, hvis man til den tid vil være sikker på at havne i flysædet og ikke i håndjern.

Død ved en computerfejl
Clovis, New Mexico: Én ting var at modtage brevet fra Bank of America, der frejdigt erklærede hende død og meddelte, at hendes pensionsmidler derfor var blevet indefrosset - noget andet at skulle bruge timer på utallige forgæves opringninger til banken for at rette misforståelsen.
Med akutte brystsmerter blev 71-årige Gloria Wicker transporteret til det nærmeste hospital, men er dog nu i bedring, skriver Yahoo News.
Det var tilsyneladende en computerfejl på det offentlige kontor,
der forvalter hendes pension, som fik banken til at skrive til Gloria Wicker, at fordi hun nu havde været død i en måned, var banken ifølge loven forpligtet til at returnere udbetalte pensionsydelser efter dødsdagen til myndighederne.
Helt galt gik det dog først for den ældre dame, da hun febrilsk forsøgte at trænge igennem junglen af bankens automatiske voice mail-systemer for at få lov til at fortælle et menneske af kød og blod, at hun altså levede i bedste velgående.
- Det lykkedes mig aldrig at nå frem til en stemme, der sagde, at man skulle taste 1, hvis man var blevet erklæret død og havde fået lukket sin pensionskonto, siger Gloria Wicker sarkastisk fra hospitalssengen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere