Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. juni 2002.


Eftersnak gør os smalsporede
London: Relase 117 i den endeløse saga "forskning i bilisme og mobilsnak" er netop udkommet. Ved University of Rhode Island har de kloge hoveder nu konstateret, at mobilen også distraherer bilister, når de ikke snakker mobilt!
Eller rettere:
I et vist tidsinterval, efter at en mobil-samtale er afsluttet.
Forskerne har målt øjenbevægelser på et antal forsøgsbilister og fundet ud af, at bilisternes synsfelt indskrænkes betydeligt i en periode efter samtalen. Det skriver Ananova.
- Det handler jo ikke om hånden, men om hjernen, lyder det lettere nedladende fra professor Manbir Sodhi med hentydning til hidtidige undersøgelser, som primært har koncentreret sig om, hvad det - ikke - er sundt for bilister at holde i hånden under kørsel.

Ingen nøgle under måtten
Framingham: Når computerbrugere endelig udviser fornuftig omgang med deres passwords, kan der til tider opstå utilsigtede problemer.
Det sker, når for eksempel fyrede medarbejdere i vrede nægter at udlevere vigtige passwords til centrale data, eller en ansat afgår ved døden uden af efterlade sig sit password på skrift.
Det sidste var, hvad der skete for det norske Ivar Åsen Center for Nynorsk Kultur. For ni år siden døde den arkivar, som havde opbygget en betydelig database over 14.000 bøger og blade, skrevet på nynorsk og indsamlet af forskeren Reidar Djupedal.
Passwordet tog arkivaren med sig i graven, og hidtil har ingen eksperter haft held til at knække det.
Af frygt for, at de nynorske guldkorn skulle ende med at blive "gammelnorske", før man fik åbnet databasen, sendte biblioteket i forrige uge et nødråb ud på nettet.
Blandt hundredvis af henvendelser fra folk med hacker-tilbøjeligheder endte den 25-årige svensker Joakim Eriksson som "den barmhjertige cyberitan", da han efter fem timer afkodede passwordet til at være Djupedals navn skrevet bagfra.

SMS en sæl-følge!
London: Hvorhen og hvor dybt bevæger en sæl sig i havet?
Hvor store er en babysæls overlevelseschancer det første leveår?
Det er nogle af de spørgsmål, skotske havbiologer ønsker besvaret i et nyt forsøg, hvor de vil give udvalgte individer af den lokale sælbestand evnen til at rapportere om deres færden via SMS.
Det ergonomiske match mellem et mobilt tastatur og en velvoksen sæl-luffe er sælsagt(!) til at overse.
Så SMS-afsendelsen er indrettet til at ske automatisk, fra en chip monteret i sælens pels, når dyret kommer inden for en vis afstand fra en mobilmast.
I første fase af projektet vil biologerne bruge GPS (Global Positioning System) til at følge de chipmærkede sælers horisontale bevægelser.
Senere vil teknologien blive udbygget, så man også kan måle hvilke dybder, sælerne dykker på, skriver avisen Daily Record.

Billedtekst:
Der er flere måder at studere havets dyr på - en anden end denne er at lade dem "sæl" sende
SMS'er fra deres dagligdag.
Arkivfoto

Et fedt job
Stockholm: At det ikke er fede tider for IT-branchen, er ikke til at se på de mennesker, som begår sig i den: IT-ansatte er nemlig en flok tyksakke sammenlignet med kollegerne i andre brancher!
I modsætning til konventionel opfattelse skyldes det ikke for meget cola og junkfood, men derimod deres stillesiddende arbejde.
Desuden er IT-folk alt for dårlige til at motionere, når de endelig har fri, (da sidder de nemlig typisk også ved en computer!).
Derfor råber ernæringseksperter nu vagt i gevær:
Motion er ikke noget, som kun tilfalder musearmen!
Ifølge ComputerSweden forbrænder en person med stillesiddende arbejde rundt regnet 300 kalorier færre i døgnet end en fysisk mere aktiv person.
Det giver på et år en samlet vægtforøgelse på mellem otte og ni kilo, advarer vor svenske søster-avis.
FOtO: SCANPIX

"Game over" for Xbox-reklame
London: Storbritanniens uafhængige tv-kommission ITC havde svært ved at sidde 136 skriftlige klager overhørig og er nu skredet til handling ved at dømme sort skærm til en tv-reklame for Microsofts Xbox.
Cnet beretter, hvordan reklamen for noget så uskyldigt som en spille-konsol har direkte chokeret visse tv-seere: Et spædbarn, som flyver gennem et vindue, ældes til olding på et splitsekund og styrter skrigende i graven er ikke for sarte sjæle.
Microsoft, hvis budskab har været, at livet er kort, og at man skal skynde sig at spille computerspil, mens tid er(!), har udsendt en officiel undskyldning, og i tv-sammenhæng er den morbide reklame nu selv lagt i graven.
Briterne skal dog ikke føle sig for sikre. De risikerer fortsat at få det korte liv klasket i synet, endda i storformat, hvis de bevæger sig i biografen, som ITC er uden
autoritet over.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere