Mærsk Data-ansatte mener:

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. maj 2002.


Jens Erik Larsen, 51 år, chefkonsulent, ansat i 16 år:
- Man bliver godt behandlet her. Det er en god arbejdsplads, med en god atmosfære og stil. Man taler sammen på en voksen til voksen-måde. Her er fleksibelt, og man finder altid en løsning på tingene. Det er slet ikke det formelle miljø, mange tror. Her er i virkeligheden meget pragmatisk, omgangstonen er rar. Det er en spændende virksomhed, med spændende kunder og opgaver. Derfor er det er sjovt at komme på arbejde, for man kan komme til at udfolde sig. Der er heller ikke langt til toppen. Modsat af, hvad mange måske tror, oplever man som ansat ikke noget strengt
hierarki.

Errit Müller, 29 år, gruppeleder i CIRT, ansat i to år:
- Det giver mig en hvis frihed at være i en stor virksomhed, og også en stolthed. Man kan se, det man laver har en nytteværdi. Jeg beskæftiger mig med sikkerhed, og den højnes hele tiden. Firmaet er med helt fremme, hvor tingene sker. Stoltheden er ikke over Mærsk Data alene, men over hele organisationen, som har et højt kendskab blandt folk og et godt renomme. Hvis man er på et seminar for eksempel, og der er bare Èn med fra Mærsk Data, bliver virksomheden med det samme brugt som eksempel. En virksomhed skal give den ansatte bevægelsesfrihed og udfordringer og have forståelse for, at der er et liv uden for arbejdet. Hos Mærsk Data er vi gode til at lave firmaudflugter, hvor familien kan få sat ansigter på. Man er jo ikke så tilbøjelig til at fortælle derhjemme om det, man laver, så det er godt.

Emma Adolfsson, 27 år, programmør, ansat siden 1. februar:
- Jeg er hos Mærsk Data, fordi jeg her kan deltage i store, internationale projekter. Det er spændende at have kontakt til folk over hele kloden. En god arbejdsplads er en, hvor man ikke bliver nødt til at arbejde over, og hvor man ikke bliver presset til noget, man ikke har lyst til. God kommunikation til ledelse og kolleger er også vigtig. Og aktiviteter uden for arbejdstiden, specielt på en så stor arbejdsplads som denne her. Det gør vi godt. Vi har et godt miljø, og vi kan få den hjælp, der er brug for, for eksempel specifikke tekniske ting. Selvom vi er så mange ansatte, og vi ikke alle sammen kender hinanden, føles det alligevel som at arbejde i et lille firma. For eksempel er vi 60 mennesker på det projekt, jeg arbejder på, og der kender jeg jo dem alle sammen.

Maria Rahelt, 30 år, afdelingsleder, ansat tre et halvt år:
- Dynamisk og alsidigt. Sådan vil jeg beskrive stedet her. Man får lov at prøve en masse forskellige ting, og vi arbejder globalt på tværs af A.P. Møller-gruppen, og det giver udfordringer. Man ved ikke, hvad dagen bringer. En anden ting er de kompetente kolleger, som er søde og rare og gode til det, de laver. Der er en speciel ånd på stedet. Det betyder, at man gør noget ekstra for at levere god kvalitet til tiden. Nogle gange skal der knokles, men der er også de frihedsgrader, der skal være i en virksomhed i 2002. Rette tid, så kunden bliver glad, og så får man også fleksibiliteten den anden vej fra firmaet.

Kjeld Pharao, 37 år, afdelingschef, ansat i ni måneder:
- Før jeg kom hertil, havde jeg det billede af Mærsk Data, at det var en arbejdsplads med en gennemført holdning. Man gjorde, hvad man sagde og sagde det, man gjorde, både i forhold til samfundsliv og forretningsliv. Jeg havde et billede af høj integritet. Jeg kommer fra en dotcom-verden, hvor alt var muligt, og det hele kunne nås til i morgen. Jeg troede egentlig ikke, at Mærsk Data kunne give mig kombinationen af hastighed og frihedsgrader. Men det kan virksomheden, og det kommer til udtryk i, at folk får de udfordringer og muligheder, de beder om. Der er højt til loftet, når det gælder udfordringer her. Mærsk Data-ånden er rettidig omhu, man har sat strøm til. Du er en del af familien på godt og ondt, og du skal kunne identificere dig med familien. Selvfølgelig er der også ulemper. Det er en stor virksomhed, og det giver mere bureaukrati end i en lille. Men jeg har professionelle kolleger, og fremfor alt: I rekrutteringen kigger man mere på personen end på IT-kvalifikationen. Det er mennesker, som interagerer med andre mennesker, og ikke to computere, der snakker sammen. Det giver helhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere