Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. februar 2002.


Mobilstrålers skjulte talenter
London: På et laboratorium på universitetet i Nottingham har forskere ved et tilfælde startet en fertilitetsklinik - for orme! Egentlig var den høje videnskab i gang med endnu en undersøgelse af mobiltelefon-strålers helbredsmæssige konsekvenser, da de ved et tilfælde opdagede, at mikrobølge-strålingen øger ormes frugtbarhed.
Af endnu ikke opklarede årsager begyndte ormene - i dette tilfælde nematoder (rundorme) - at producere flere æg, når de udsattes for stråling, skriver bladet New Scientist.
Alt, hvad forskerne i øjeblikket tør konkludere, er, at den overraskende bivirkning ikke er knyttet til mikrobølgers evne til at opvarme celler, men at strålerne tilsyneladende også har anden biologisk effekt. Det skyldes, at man i forvejen ved, at selv svag varmepåvirkning af larver gør dem sterile som voksne.
Det er langt fra påvist, om strålerne skulle have en tilsvarende familieforøgende effekt på mennesker. Ej heller fremgår det, om der i opdagelsen kan være omsætningsfremmende perspektiver for haveejere med kompostbunker.

Inter-Njet
Moskva: Langt hovedparten af Ruslands borgere har aldrig prøvet at bruge en computer, viser en ny rapport. Rundspørgen, der er foretaget af analyseinstituttet The All-Russian Public Opinion Research Center, afslører, at kun 16 procent af alle russere har prøvet at bruge computer. Ni procent er daglige brugere, fire procent ugentlige, mens en procent siger, at de sidder ved skærmen cirka en gang om måneden.
En hovedårsag til den manglende udbredelse skal nok findes i de økonomiske kendsgerninger, som betyder, at såvel en pc som internet-opkobling er alt andet end "Vodka for folket", men fortsat kun en luksus for de ganske få.
Undersøgelsen er ifølge Ananova baseret på interviews med 2.046 voksne russere, spredt over hele nationen.

Billedtekst: Trods den ringe statistik for russernes computerbrug lykkedes det os at finde frem til Èn, nemlig Putin, som bevisligt har været i nærheden af en bærbar.
Foto: Scanpix/Reuters

Lyssky lokumsløsning
London: En hollandsk opfindelse kan aflive et problem, briterne navnlig må døje med efter mørkets frembrud, skriver avisen Sunday Times: Hjemfarende pubgængeres hæmningsløse trang til at lade vandet i gader og stræder.
I mange britiske storbyer forbyder fredningsregler, at gadebilledet forurenes af offentlige toiletter, så hellere det andetÉ
Men nu lader det til, at smuthuller i fredningsbestemmelserne kan give plads for nyskabelsen "UriLift" - et fjernstyret pissoir, som er gemt væk i fortovet i løbet af dagen, men hæves op til over gadeplan om natten. Ophævning og nedsænkning foretages af politiet eller anden myndighed med kørekort til en simpel fjernbetjening.
Om dagen fremstår aftrædelsesstedet som et diskret mandehul, men under dækslet gemmer sig højteknologi af fineste karat: Hydraulik til op- og nedstigning samt avanceret højtryksspuling med direkte forbindelse til byens kloaksystem.
Den dørløse indretning kan betjene op til tre samtidige trængende, som altså må tage til takke med nattemørket som eneste diskretions-skabende faktor.

Spilledille for supersøgere
Framingham: En søgeportal på internet er i relativ stilfærdighed avanceret fra et opslagsværk til en spillemaskine.
Det handler om den navnkundige Google, som alene i kraft af sin databasestørrelse (i skrivende stund med tre milliarder É næh, tre milliarder-og-Èn É øøh, tre milliarder-og-to É adskillige milliarder registrerede websteder!) har fristet surfere med hang til tidsfordriv til at googlewhacke. Kunsten består i at søge i Google på en mening bestående af to engelske ord (ingen anførelsestegn!) og nå frem til det magiske søgeresultat "Results 1-1 of 1".
Efter sigende er øvelsen vanskeligere, end den lyder. Hvis den lykkes, og resultatet - den såkaldte googlefactor - ellers godkendes af online-ordbogen Dictionary.com, er æren tilmed kort: For man er jo nødt til at blære sig med "fangsten" på et af de dertil indrettede websteder (for eksempel www.unblinking.com). Herefter vil Google automatisk levere to resultater på ord-kombinationen, hvorved ens googlewhack ikke længere eksisterer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere