Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. januar 2002.


Mere mobil end
chokolade
London: For første gang i tæt på 50 år er salget af chokolade i England faldet. Lige siden sukkerrationeringen blev ophævet i 1953 har man i landet kunnet notere en støt stigning i salget af de søde varer. Men det er slut nu, og skurken er ifølge magasinet The Grocer ingen ringere end: Mobiltelefonen. Ifølge The Sunday Telegraph vil de engelske teenagere hellere investere lommepengene i taletidskort og bruge kæberne på mobilsnak frem for chokoladetygning.

Fidels fornemmelse for sandhed
Havanna: Et af de geografisk sorteste huller på internet-verdenskortet er fortsat Cuba. Ikke desto mindre lykkedes det i starten af december en organisation, der kalder sig Roque's Cuban Institute of Independent Economists at lancere en systemkritisk hjemmeside, som på ganske få dage tiltrak over 80.000 besøgende.
"Oprørernes" glæde blev dog kort: En uge efter var al adgang til www.cubaicei.org blokeret. Men kun for cubanerne! Her til lands og i den øvrige del af verden var der ved redaktionens slutning ingen problemer med at få indblik i aktivisternes syn på det cubanske samfund - bagsiden af medaljen så at sige. Ud over en omfattende liste over cubanske aktivist-organisationer dækkende mere end 21.000 medlemmer, byder webstedet blandt andet på månedsrapporter over Cubas økonomi (i noget mere dystre tal end de officielle versioner) og billeder, fotograferet på den mørkeste skyggeside af Fidel Castros samfund.

Billedtekst: Man mener, hvad jeg siger, og hvis man ikke vil høre, må man føle! Sådan omtrent må filosofien bag Fidel Castros cyber-ytringstvang lyde.
Foto: Scanpix/Reuters

Errare revisorum est
Andover, Massachusetts: En sølle regnefejl til godt og vel 900 millioner kroner er åbenbart ikke nok til at slå skår i de nære samarbejdsrelationer mellem det amerikanske investeringsforetagende CMGI og revisionsselskabet KPMG.
"Men man får vel heller ikke alverden for 33 millioner kroner", har de måske tænkt hos CMGI efter først at have grebet sig selv i en regnefejl i årsregnskabet på 110,3 millioner dollars - derefter grebet revisionen i at have overset samme og attesteret regnskabet forud for indberetningen.
For at føje spot til skade viste regnefejlen sig oven i købet at være alt andet end til CMGI's fordel. Efter rettelsen var virksomhedens nettounderskud - vupti - vokset med to procent til 5,49 milliarder dollars, eller over 45 milliarder kroner. I den sammenhæng syner de 33 millioner kroner, som er pålydendet af KPMG's årlige fakturering til CMGI, jo heller ikke af meget.
CMGI er nok bedst kendt som søgetjenesten AltaVistas moderselskab.

Næste stop badevægten!
Oslo: De norske venstresocialister kræver en ny mobiltelefon fra koreanske Samsung stoppet.
"Det er forfærdeligt", udtaler parti-talskvinde Inga Marte Thorkildsen til avisen Aftenposten.
Det forfærdelige knytter hun til Samsung-telefonens såkaldte "Body Mass Index"-funktion, som gør opmærksom på, hvis dens bruger er overvægtig. Partiet frygter, at vægtkalkulatoren vil gøre udsatte teenagere endnu mere udseende-fikserede.
Og det synspunkt er jo egentlig fair nok, selv om de logiske følger vel så må blive stop for fænomener som badevægte og størrelsesangivelser i kludebutikkerne. For slet ikke at tale om spejle!




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere