Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. december 2001.


Postvæsen udrydder sneglepost
London: Selv om postvæsenet i Devon og Cornwall i det sydvestlige England har gjort en enorm indsats for at komme snegleposten til livs, betyder det ikke, at de lokale husstande slipper for at modtage papirbreve i frimærke-prydede papirkuverter, som har været dagevis undervejs.
Det med snegleposten skal derimod tages ganske bogstaveligt. Kolonier af snegle har nemlig fundet på at tage ophold i byens postkasser, hvor de møver rundt i dyngerne af breve og gør dem ganske "uimodtagelige".
Avisen The Guardian har spurgt Tom Posst - øhh, Potts - der er ansvarlig for sydvestligt beliggende postkasser om, hvem der kan have sladret til sneglene om begrebet "sneglepost", og hvorfor de små kræ tager det hele så bogstaveligt.
De er vilde med limen på kuverterne, viser det sig, men lader af respekt for kongehuset limen i nakken af dronning Elizabeth gå fri, fortæller Potts.
Et lokalt postbud har imidlertid fundet løsningen på det slimede problem: En strimmel ganske almindeligt burrebånd, velcrobånd også kaldet, monteret på kanten af brevsprækken - og det er tilstrækkeligt til at få de klisterlystne bløddyr til også at respektere brevhemmeligheden.

The Real Thing på Big Blue
Atlanta: IBM kommer praktisk talt til at lagerføre generationer af Coca-Cola'er, når et nyt samarbejde mellem de to amerikanske mega-brands træder i kraft.
IBM skal bygge et såkaldt digital asset management-system, som skal rumme hele Coca-Colas historie, som den forefindes på skrift, billeder, lyd og film - med andre ord: annoncer og reklamer fra de sidste 100 år, godt og vel.
Systemet skal fungere som et elektronisk arkiv, der skal kunne betjenes af hele koncernen og dets cirka 26.000 samarbejdspartnere på verdensplan.
Til selve opbygningen af arkivet vil IBM bruge Content Manager og Lotus Notes, forlyder det.

Billedtekst: Den allestedsnærværende læskedrik har en lang nostalgisk fortid.
IBM vil sørge for at sikre dokumentationen for samtlige epoker siden Coca-Colas etablering i 1886.
Arkivfoto

GM vil skabe rat-skafne bilister
Framingham: Du er på vej til et møde og er noget forsinket. Du snor dig gennem trafikken og gør alt, hvad du kan, for at nå over for grønt ved ethvert lyskryds. Pludselig ringer din mobiltelefon. Du er nødt til at tale dine teknikere gennem et alvorligt server-nedbrud. Du kommer til at dreje lovligt brat og spilder kaffe ud over dit tøj. Nu skal du også forsøge at få gjort dig selv nogenlunde præsentabel, alt imens du skal koncentrere dig om at holde bilen på vejen! Hvordan klarer du det?
Svaret findes på www.senseabledriving.com, som indeholder tre demoer over tænkte scenarier ‡ la ovenstående. De animerede simuleringer giver mulighed for at prøve sig selv af i tre forskellige situationer, hvor man som bilist bliver distraheret af flere ting på Èn gang.
De tre spil er udviklet i et samarbejde mellem bilproducenten General Motors og konsulentbureauet Enlighten og skal forene underholdning og lærdom med farerne ved at køre og "multitaske" samtidig, fortæller Enlightens direktør Steve Glauberman.

Fra analysens overskudslager
Framingham m.v.: 42 procent af alle erhvervsaktive checker deres job-e-mail, når de er på ferie (kilde: Gartner, Stamford).
Seks ud af 10 karrierestræbende (men desillusionerede) kvinder med IT-job ville i dag vælge en anden profession, hvis de kunne starte forfra (kilde: Deloitte og Touche, New York).
En IT-m/k er i gennemsnit ansat i et job i under tre år, og mere end halvdelen skifter arbejdsgiver inden for den periode (kilde: People3, Bridgewater).
Otte ud af 10 IT-supportere hader mandage, fordi de den dag får flere hjernetomme brugerhenvendelser end nogen anden ugedag (kilde: Support.com, Redwood City).

Billedtekst: Over halvdelen af alle IT-kvinder føler, at deres karrieredrømme stoppes i utide af mænds tilstedeværelse.
Arkivfoto

Hvem kommer først (É bag tremmer)?
Berlin: Det tangerede de rene drengestreger, da fire israelske knægte i 15-16-års alderen i sidste uge slap e-mail-ormen "Goner" løs på internettet.
De fire blev anholdt sidste fredag og har efter sigende indrømmet at have skabt ormen som led i en kappestrid med en anden gruppe hackere. De burde måske ikke have været helt så hurtige på aftrækkeren, for nu har de truslen om op til fem års fængsel hængende over deres unge hoveder.
Goner-ormen slog ned på hundredtusindvis af computere verden over - som en e-mail-vedhæftet fil, der gav sig ud for at være en screensaver. Dog øvede den kun begrænset økonomisk skade, vurderer eksperter.

Fast job på uriasposten
Framingham: Fra over there berettes om en IT-chef, som på tredje år kæmpede en indædt kamp for at hæve sin løn op på et gennemsnitsniveau.
Økonomidirektøren var imidlertid stadig hverken til at hugge eller stikke i og havde i år argumentationen på rede hånd:
"Ikke tale om! Nogen skal ligge i bunden! Det er faktisk sådan, man laver gennemsnit!"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere