Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. november 2001.


Hjælp en ven og få et spark
Santa Clara, Californien: Produkt-teknikeren havde tilladt sig at tage en god bekendt med på besøg på sin arbejdsplads i Cupertino: Vennen skulle inspireres og motiveres til at tage en uddannelse og komme videre med sit liv, mente teknikeren.
Det, som havde været teknikerens arbejdsplads i over to og et halvt år, og som kort efter blev hans forhenværende, hedder Apple Computer.
Han blev fyret på gråt papir - for at have bragt vennen med - desuagtet, at flere af hans kolleger, herunder hans direkte foresatte, ofte havde bekendte med på arbejde, hævder teknikerens advokat, som nu fører en sag mod Apple om en erstatning på 330 millioner kroner for uretmæssig fyring.
Den unavngive eks-Apple-tekniker var den eneste såkaldte afro-amerikaner i den pågældende afdeling, og han er helt sikker på, at han blev fyret på grund af sin hud- og hårfarve.
Forud for afskedigelsen (den officielle begrundelse var kun et påskud, mener hans advokat) var teknikeren gentagne gange blevet snydt for både forfremmelse og aktie-optioner og var desuden af sin chef blevet frosset ud og placeret ved et skrivebord "på betydelig afstand" af sine kolleger.
Apple havde ved redaktionens slutning ikke kommenteret sagsanlægget.

Julemænd på nørd-kursus
London: Lego, teknobiler, bilofix og barbiedukker slår ikke til, hvis julemanden år 2001 skal kunne fornøje artige børn.
Derfor holder Virgin-butikken i Londons Oxford Street i øjeblikket et kursus for 20 af den kommende sæsons julemænd, hvor de får opdateret deres viden om "gadgets" som MP3-afspillere, Game Boys, computerspil, DVD'er samt hitlister og musikvideoer.
"Ho, ho, ho!" vil i sig selv nok heller ikke føre langt i kommunikationen med poderne, så derfor har Virgin også gjort en lyn-lektion i ungdommelig slang til en del af kurset.

Billedtekst: Hva' snakker knægten dog om? Fra i år
skal professionelle
julemænd være dus med udtryk som
MP3, DVD, Nin-
tendo og Kylie, blandt meget andet af det hotte i børnehøjde.

Moore sent money
Pasadena, Californien: Den navnkundige medstifter af chip-mastodonten Intel, nu 72-årige Gordon Moore (billedet), har øremærket 600 millioner dollars - knap fem milliarder danske kroner! - som gave til California Institute of Technology (Caltech).
Pengegaven er den største af sin art nogensinde til Èn amerikansk uddannelsesinstitution, skriver Reuters.
Halvdelen af beløbet kommer fra ægteparret Moores private pengekasse og vil blive udbetalt over de næste fem år, mens resten, som er midler fra en fond, vil tilflyde Caltech over en periode på 10 år.
Gordon Moore forlod selv Caltech som ph.d. i kemi i 1954. Han var direktør for
Intel fra 1975 til 1987 og bestyrelsesformand frem til 1997.

Nørder på takt og tone-kursus
München: Studerende i computervidenskab på universitetet i München skal lære at begå sig mere som almindelige mennesker og mindre som nørder. Så de er nu på skolebænken i discipliner som ordentlig påklædning, selskabelig small-talk og såmænd også bordskik. Selve den store eksamen kommer til sin tid til at finde sted i rette omgivelser på en nærliggende restaurant, hvor eks-nørderne under indtagelse af en tre-retters menu skal vise det bedste, de har lært, skriver Ananovas online-nyheder.

Syge hospitalscomputere
London: En overvejende del af Nordirlands 19 hospitaler blev i sidste uge ramt af virus - computervirus, forstås. Computersygen betød, at der blev skabt "falsk" netværkstrafik til stor gene for den almindelige netværksdrift.
Endnu ved ingen, hvor virussen er kommet fra, eller hvordan den er smuttet ind i systemerne, skriver Ananova, men der arbejdes på opklaringen.
De berørte systemer blev hurtigt isoleret fra eksterne netværk hos social- og sundhedsmyndigheder, så smitten ikke bredte sig, og et elektronisk katastrofeberedskab betød, at driftsforstyrrelserne blev minimale.

En hund danser ikke disko.....
Tokyo: Efter elektronikgiganten Sonys mening foretager en hund sig ikke noget som helst, som ikke er kodet ind i generne fra fødslen. Det handler om robothunden Aibo. En programmør og Aibo-ejer, der kalder sig "AiboPet", har nemlig syslet med at lære den gamle hund nye kunster. For eksempel har han programmeret kode, som får hunden til at danse diskodans og lagt programmet ud på sin hjemmeside.
Sony hævder nu, at det er et brud på firmaets ophavsret og har truet med at slæbe programmøren i retten. Selv siger AiboPet, at hans opfindelse er harmløs, fordi Sonys hemmelige Aibo-programkode ikke udleveres til andre. Tværtimod mener han, at hans software giver Aibo nyt liv og medvirker til, at dens omkring 50.000 ejere på verdensplan ikke mister interessen for deres metalliske kæledyr. Ifølge Ananova skulle et forlig dog nu være undervejs.

Bin Laden ikke til grin
Haag, Holland: En administrativ leder i byrådet i Haag har sendt et skriftligt forbud til de ansatte mod at distribuere Osama bin Laden-vitser på det stedlige mail-system.
- Det er uforeneligt med funktionen som tjenestemand at opføre sig på en måde, som harmer folks integritet. Desuden bør en ansat i det offentlige respektere andres religion eller overbevisning, siger David Jongen til avisen De Haagse Courant.
Han nævner intet om, hvilke sanktioner der vil blive grebet til mod overtrædere af forbudet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere