Sådan fungerer det nye Apple TV

Ny udgave af Apple TV er klar, og boksen lokker med billige udlejningspriser på amerikanske tv-serier og Hollywood-film i HD. Se her hvad Apple nu har fundet på.

Apple er klar med en ny udgave af Apple TV.

Det er ikke et fjernsyn, men derimod en boks der tilsluttes fladskærmen i stuen via HDMI-kabel.

Boksen kan bruges til at leje film og tv-serier online, og du kan få streamet indhold fra din computer eller iPad.

Eksempelvis kan du afspille en film på din iPad og sende den trådløst videre til tv'et i stuen, og det samme gælder for billedfremvisning.

Det er især videoudlejningsfunktionen i Apple TV, som er interessant. Det skyldes, at Apple har presset priserne langt ned.

I USA koster det 99 cent, cirka seks kroner, at leje et afsnit af en amerikansk tv-serie, mens du må smide 5,99 dollar, cirka 35 kroner, for en Hollywood-film i HD-kvalitet (720p).

Nye film vil være tilgængelige samme dag, som de får premiere på dvd, og jo ældre filmene er, desto billigere vil det være at leje dem.

Apple TV er også i stand til at vise indhold fra YouTube og fotosiden Flickr.

Selve boksen fås i USA til 99 dollar, cirka 600 kroner.

I første omgang lanceres Apple TV i Canada, Storbritannien, Frankrig, Tyskland samt Østrig, og senere på året skulle flere lande komme på listen.

Det er dog uklart, om vi får den at se herhjemme i en version med velfungerende videobutik. Normalt står en hær af advokater nemlig klar med fyldepennen i hånden og sagsanlæg i jakkelommen for at undgå, at europæere får online adgang til amerikanske film og tv-serier samtidig med amerikanerne.

Modstanden handler om rettigheder, og om at videosalget ikke må kannibalisere markedet for biografbilletter.

Videofilm skal hentes på nettet

I forhold til den første udgave af Apple TV, der ikke har været noget stort hit, så har den nye version ingen harddisk.

Det er altså ikke muligt at gemme noget på den, i stedet fungerer den som en enhed, der kan få streamet video smækket op på fladskærmen i stuen.

Apple er dog ikke alene om at have en boks, der fungerer som håndlanger for dit husalter.

Tidligere har vi anmeldt Western Digitals WD TV Live HD Media Player, der ligeledes er uden harddisk og kan få indhold fra eksempelvis computeren og YouTube over på fjernsynet - uden du skal rode med kabler.

Men med udlejningsfunktionen skiller Apple sig ud og forsøger at komme ind i kampen om det lukrative marked for online videoforretninger, hvor vi i Danmark blandt andet allerede i dag har Cinema fra YouSee og Telia MovieShop.

Netop videoudlejning på nettet forventes at blive det helt store hit i fremtiden, og det vil gå ud over butikker, der lever af at udleje dvd-skiver.

I sidste uge kom det frem, at YouTube også har planer om at udleje Hollywood-film, og det har længe været kendt, at den store Blockbuster-kæde er i store økonomiske problemer og har svært ved at få sine mange fysiske butikker til at løbe rundt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere