Byg din egen pc på 15 centimeter

VIA er mest kendt for at levere strømbesparende processorer i den lidt sløve ende. Men inden for de helt små pc’ere er VIA kongen. Det seneste byggesæt er blot 15 centimeter på den bredeste led. Se video af det her.

På pcworld.dk redaktionen har vi pc’ere i hvert et rum, PDA’ere i lommen, smartphones i skuffen og NAS-drev snurrende i kælderen.

Men vi har ikke en VIA Artigo-baseret minipc på blot 15 centimeter i bredden, 11 i dybden og 4,5 centimeter i højden.

Vi skal ærligt indrømme, at det plager os, for det netop lancerede byggesæt ser interessant ud på den nørdede der-røg-hele-min-juleferie-måde.

Du vil, højest sandsynligt ikke komme til at spille Doom III på den medfølgende VIA C7-processor på en gigahertz eller med den ene blok ram, som der understøttes.

Men det er heller ikke formålet. For er du ude efter muligheden for at bygge en lille-bitte-pc, som kan køre Windows XP, 2000 eller Linux, betyder 3D-skydespil nok ikke alverden. Bare navnet Artigo A1000 Pico-ITX Builder Kit lugter da også mere af hyggeprojekt end kraftfuld arbejdsstation.

Til gengæld kan vi sagtens se os selv bygge det lille sæt ind i en bil, i køkkenskabet eller andre skæve steder - for bagefter at matche den med en trykfølsom skærm.

Med i pakken får du kabinet, processor, kabler, motherboard og strømforsyning. Ram og en 2,5 tommer harddisk må du dog selv levere. Når maskinen er bygget kan den tilsluttes omverdenen via de fire USB-porte, netværkskortet eller VGA-porten til en monitor.

Du kan læse mere om byg-selv-konceptet her hos VIA. Den danske pris kendes endnu ikke, men de engelske online-butikker sælger sættet for omkring 1.850 danske kroner - hvortil du skal lægge porto.

På videoen nedenfor kan du se byggesættet demonstreret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere