Hundedyre GPS’er virker ikke

Pioneer har knas med teknikken i GPS’er, som koster op mod 15.000 kroner. Kunderne er nødt til manuelt at koble TMC fra, hvis de vil undgå, at deres navigationsanlæg går kolde.

Nogle af Pioneers hundedyre GPS’er har fået så alvorlige softwareproblemer, at de går kolde. Siden forrige lørdag har der været problemer med TMC (Traffic Message Channel) i navigatorerne, som fryser og genstarter.

Henrik Bruun har haft sin Pioneer-GPS i en måned, og han er slemt skuffet over den, da navigationsanlægget kun kan holde sig i live i 15 minutter ad gangen.

- Jeg synes det er pokkers træls. Jeg købte GPS’en for at få en totalløsning med netop TMC, og så virker det bare ikke, siger han til pcworld.dk

Fejlen skyldes en konflikt mellem Pioneers software og vejdirektoratets trafikinformationer, der bruges til TMC. Det betyder, at GPS’er af typen AVIC-D3 og AVIC-X3, som koster op mod 15.000 kroner, ikke længere fungerer normalt.

Pioneers har på sin webside lagt en vejledning ud til, hvordan man manuelt frakobler TMC. Den kan du læse her.

- Nu kan jeg i det mindste bruge GPS’en, men uden TMC kunne jeg jo ligeså godt have købt en model fra TomTom til 1.000 kroner, siger Henrik Bruun, som håber, at Pioneer snart er klar med en mere holdbar løsning.

Servicechef hos Pioneer i Danmark, Niels Lund, erkender, at der har været problemer med GPS’erne, men han mener også, at det indtil videre er løst. Hvis kunderne fortsat oplever problemer, skal de manuelt aktivere GPS’ens reset-knap.

- Vi arbejder hårdt på at få en permanent løsning, så fejlen ikke opstår igen i fremtiden. Der er mange folk i gang med at finde en løsning, siger Niels Lund.

Servicechefen forventer, at det ikke er nok med en lille softwareopdatering, og GPS’erne derfor skal udstyres med helt nyt kortmateriale. Men det er for tidligt at sige præcist, hvordan løsningen bliver, og hvornår den kommer.

Indtil Pioneer har fundet frem til en permanent løsning, som betyder, at problemerne ikke kan opstå igen, vil Pioneers webside fortsat indeholde information om, hvordan man manuelt kobler TMC fra på de dyre GPS’er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere