Lækker og legesyg iPod Nano

Se video, hør lidt musik, betragt dine fotos eller fornøj dig med et spil. Den nye iPod Nano giver god underholdning på farten og har været under kniven. Se her hvad der er kommet ud af det, og om du skal købe Apples medieafspiller.

Lækker og legesyg iPod Nano

I september blev en hel række nye eller nyrestaurerede iPods præsenteret.

Vi anmeldte for nylig iPod Shuffle, og nu har vi også haft fornøjelsen af den nye iPod Nano, der er tredje generation. Og i forhold til sidst, Apple sendte en ny Nano på markedet, er der sket en del.

Den store forskel er, at den nye Nano kan vise video, og derudover er udseendet også blevet ændret markant. Den er 6,9 centimeter høj og 5,2 centimeter bred.

Tykkelsen er kun 6,5 millimeter, og det er altså ikke meget. Den fylder heller ikke meget i hånden, men vejer forholdsvis godt til – 49, 2 gram – størrelsen taget i betragtning. Men det gør faktisk bare, at den ligger godt i håndfladen.

Nanos forside er i aluminium, og bagsiden er af børstet rustfrit stål – og det ser rigtig godt ud. Designet er i det hele taget flot og ganske velegnet til dem, der vil flashe deres afspiller på caféen, i supermarkedet eller i toget.

Knivskarp video

Testmodellen har otte gigabyte, og hvis det kun var til musik, var der god plads. Men nu skal både musik, video, spil og fotos slås om pladsen, og derfor er otte gigabyte acceptabelt, men ikke luksus.

Nano afspiller AAC og MP3 og har en feature kaldet Coverflow, hvor man kan bladre gennem albumcovers for at finde det, man vil høre og vende coveret, og se albummets sange. Det er en fed detalje, der dog ville fungere endnu bedre med en trykfølsom skærm.

Nanos to tommer store LCD-skærm har en opløsning på 320 x 240 pixels og giver knivskarp video (MPEG-4). Det var en stor fornøjelse at se korte podcasts med diverse Discovery-programmer, musik-indslag fra Rolling Stone Magazine og DR2’s Den 11. time. Billedet er flot, men småt - hvis ikke synet er tip-top, kan det måske volde lidt problemer at få den fulde videooplevelsen på Nano.

Tre spil følger med

iTunes Store er ikke noget nyt, men har du en Nano, er det fedt at kunne gå på opdagelse i Apples butik og finde gratis videopodcasts til at tage med på farten. Hent programmer fra DR, TV2 og Discovery eller hvad med Best of YouTube, så har du små klip til turen. Og det er netop det, Nano skal bruges til – små klip og ikke alt for lange programmer på flere timer, for det fungerer ikke på den lille skærm.

Fotoviseren fungerer fint, og på farten med Nano kan du også spille. Der følger tre små spil med, og via iTunes Store kan du købe flere.

Derudover er der kalender, kontaktoplysninger, skærmlås, stopur og equalizer.

Rimelig pris

Klikhjulet på Nano drillede et par gange, hvor det var svært at ramme præcis den funktion, man ville klikke på. Lidt irriterende.

Bagsiden er også irriterende, hvis man ikke bryder sig om fedtfingre. Så lad være med at vende afspilleren om...

Det går hurtigt at tænde og slukke Nano, hvilket er en klar forbedring i forhold til den tidligere udgave. Til gengæld er det næsten umuligt at tage Dock-stikket ud, mens høretelefonerne sidder i. Men det hører hjemme i småtingsafdelingen.

Mangler 16 gigabyte

iPod Nano er elegant og forførende, og billedet er rigtig flot og skarpt, når man ser video, og lyden er god. Med et par hurtige podcasts på vejen, musik, spil og fotos har du i Nano en god underholdningsmaskine, der ikke fylder meget. Til gengæld skal man ikke se video alt for længe, for så bliver man træt af den lille to tommer skærm.

Der mangler en udgave med 16 gigabyte, så for eksempel musikentusiasterne kan fylde godt op.

Prisen på 1.499 kroner er rimelig, og meget bemærkelsesværdigt er den lavere end de 1.799 kroner som Creative Zen med otte gigabyte koster.

Det eneste rigtig store argument, der taler imod Nano, er sådan set, at det er en iPod og derfor ikke er helt så nem at danse med i forhold til formater med mere som andre medieafspillere.

Men hvis du i forvejen har overgivet dig til Apples kringlede verden, så er det ikke noget problem, og ellers kunne det jo være, at du skulle overgive dig nu. Nano er i hvert fald et godt argument.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere