Fire nye smartphones fra HTC klar til Danmark

HTC har Danmarkspremiere på fire nye modeller. De spænder fra den superavancerede Shift til opdateringerne S730 og HTC Touch. HTC har dem klar til november, men vi har dem klar til dig - lige her.

Den asiatiske storproducent HTC har traditionelt stået bag telefoner til erhvervslivet, blandt andet under navne som iMate eller Qtek.

Tidligere på året lancerede de dog deres første "ægte" telefon til forbrugere, som har, hvad HTC’s nordiske direktør Peter Frølund kalder, et større end normalt kommunikationsbehov.

Modellen hed Touch og er en klar udfordring til Apples iPhone. Vi anmeldte den i juni, men fandt, at selvom den var både smart og nyskabende, så manglede den både 3G-hastighed og en fornuftig måde at skrive tekst ind på.

Velkommen til Touch Dual

HTC's svar på det problem hedder Touch Dual. Det er dybest set en HTC Touch, men nu med tastatur som kan slide ned.

I norden lanceres den med et traditionelt 12-tasters T9 tastatur, mens den andre steder i verden kommer i en version med 20 taster.

Udover tastaturproblemet har HTC udstyret Touch Dual med en dataadgang på HSDPA med 3,6 Mbps understøttelse, hvilket skulle sikre adgangen til omverdenen.

Touch Dual kommer til Danmark i starten af november med en pris på knapt 4.000 uden tilskud.

Den almindelige Touch er endnu ikke helt færdig og kommer nu også i en sølvudgave kaldet Artic Silver. Har du investeret i en HTC Touch så skal du ikke føle dig alt for snydt. HTC vil i næste uge, som en download fra deres hjemmeside, stille et softwaretastatur til rådighed for alle Touch-ejere.

Også storebror til S710

Udover Touch har også HTC S710 fået en storebror, kaldet S730. Her har processoren fået en nødvendig fordobling fra 200 til 400 MHz samt et skift fra den bovlamme EDGE-forbindelse til en hurtig 3,6 Mbps HSDPA-forbindelse.

Selve designet er lidt rundere og i en mere anonym mat grå. HTC udfaser ikke S710, men vil lade de to modeller eksistere ved siden af hinanden. Fordelen ved S710 er, at ved at benytte sig af EDGE/GPRS vil batterilevetiden være lidt længere end den 3G-baserede S730.

Også S730 kommer til Danmark, men først sidst i november måned. Prisen vil være 500 til 600 kroner mere end for en S710.

Shift: Superdyrt bærbar-alternativ
Er du fanget i valget mellem en smartphone og en bærbar computer – og har du for mange penge eller et it-budget der skal fyres af inden nytår. Så kan HTC Shift være en mulighed.

Shift er en blanding mellem en UMPC, en meget lille bærbar og en smartphone. Størrelsen er som en A5 blok og Shift kører både Vista - og hvad HTC kalder SnapVUE.

Ideen er, at du med et enkelt tryk på en knap kan skifte mellem Vista og SnapVUE. SnapVUE kan desuden startes uafhængigt, sådan at du hurtigt kan tjekke mails eller sende sms’er uden den ventetid, som du kender fra en bærbar pc. Systemet er bygget på Windows Mobile, men HTC har lavet deres egen brugeflade specielt til Shift.

Samtidig bruger SnapVUE-delen mindre batteri, hvorfor HTC lover op til otte timers batterlevetid og to dages standbytid.

Prisen bliver omkring 10.000 kroner med dansk tastatur, men uden tilskud. Det gør Shift til et stykke special-hardware, også selvom den kommer med 40 gigabyte harddisk, touchskærm, Vista og en opløsning på 800 x 480 pixels.

Holdbar arbejdsmaskine

Rosinen i pølseenden på lanceringen er P6500, og det er ikke en designertelefon. Det er derimod en kraftigt bygget arbejdstelefon til byggepladser, politiet og andre udsatte steder med kommunikationsbehov. Den har GPS, og den indbyggede fingeraftrykslæser sikrer, at autonome ikke får adgang til de følsomme programmer. Det indbyggede kamera sikrer mulighed for dokumentation på stedet.

Du kan læse mere om HTC her i dette interview.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere