Syng dig til et søgeresultat

I den nære fremtid slipper du for at bruge tekstsøgninger, når du vil finde et bestemt musiknummer på nettet. Bare brøl løs som Elvis og vupti: MP3-filen dukker op.

Du har fået en sang på hjernen, men kan ikke huske hvad den hedder. Heller ikke bandets navn kan du huske.

Og søgninger efter brudstykker af sangteksten på nettet giver ikke noget brugbart resultat, enten fordi du har stavet nogle af ordene forkert, eller fordi ordene er alt for almindelige.

Det kan være frustrerende, men i den nære fremtid slipper vi for den slags problemer.

For du behøver blot at synge et par strofer af sangen i en mikrofon forbundet til din computer og vupti: MP3-filen dukker op - klar til download.

Australske forskere arbejder nemlig på en teknik, som skal gøre det muligt at synge sig til et søgeresultat.

- Det er et logisk næste skridt, at folk bliver i stand til at få adgang til musik på mange forskelligartede måder, og nu da vi har de her store samlinger af digitalmusik, er det at synge blot en af mulighederne for at genfinde musikken, forklarer Sandra Uitdenbogerd til Theage.com.au.

Hun har arbejdet med projektet i ti år og har en Ph.d. i computervidenskab. Sandra Uitdenbogerd forventer, at teknikken er klar til kommerciel brug inden for tre til fire år.

For den almindelige brugere kræver det blot et softwareprogram, en mikrofon og en computer med netadgang. Og så skal man naturligvis ikke være tonedøv...

Teknikken minder en del om Sony Ericssons TrackID. Det gør mobiltelefonen i stand til at optage 15 sekunder af en sang – fra radioen, tv eller lignende - og efter et kort opslag på internettet, vil den give dig alle oplysninger om sangen, inklusive hvem der har lavet den, hvornår den udkom, og hvad sangen hedder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere