Danskere gik i italiensk fælde

Hackere har infiltreret over 10.000 italienske websider og udstyret dem med trojanere. De stjæler kodeord og kreditkortoplysninger fra de besøgendes computere. Flere danskere er gået i fælden.

Hvis sommerferien går til Italien, og du har surfet rundt på italienske websider i løbet af weekenden, kan du være gået i en fælde.

Ifølge it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro har hackere nemlig haft held til at infiltrere mere end 10.000 italienske websider med trojanere.

De udnytter en såkaldt iFrame-sårbarhed til at liste ondsindet kode ind på ellers pålidelige websider om alt lige fra hoteller til biludlejning og musik.

Derefter er hackerne i stand til at stjæle kodeord og kreditkortoplysninger fra de besøgendes computere.

Angrebet begyndte i weekenden, og flere danskere er surfet ind på inficerede italienske websider de seneste par dage. Ifølge Trend Micro drejer det sig minimum 260 danskere.

Naturligt nok er det mest italienere, som er udsat. Næsten 85.000 italienere har besøgt de risikofyldte hjemmesider de seneste par dage.

- Med den teknologi, som hackere er i besiddelse af i dag, er det ikke overraskende, at de er i stand til at inficere websiderne. Men det er overraskende, hvor hurtigt det er gået. Det begyndte lørdag, og over 10.000 sider er nu ramt, siger Ivan Macalintal, som er Senior Threat Analyst, til PC World.

Hans bedste råd er, at du altid har fuldt opdateret antivirusprogram på din computer og altid installerer de nyeste patches til Windows.

Hvis du har mistanke om, at din computer skulle være inficeret, kan du foretage et gratis sikkerhedstjek af pc’en her hos Trend Micro.

Du kan læse mere om angrebet på de italienske websider her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere