Forbilledlig Skype-telefon fra Linksys

Linksys har sendt en ny – og dyr – udgave af sidste års trådløse Skype-telefon på gaden, og nu kan du også Skype uden at have computeren tændt.

Forbilledlig Skype-telefon fra Linksys

Sidste års store nummer var trådløse telefoner, der parrede almindelig fastnet-funktionalitet med en eller flere taletjenester, typisk den ekstremt udbredte Skype-tjeneste. Desværre krævede alle modeller, herunder CIT300 fra Linksys, en tændt pc for at skaffe sig adgang til IP-tjenesterne.

Over det seneste halve år har producenter som blandt andet Philips rettet op på denne svaghed. Nu har Linksys også meldt sig på banen med et produkt, der kombinerer trådløs fastnettelefoni med Skype – helt uden behov for en tilkoblet pc.

Navnet er Linksys CIT400 eller ”iPhone”, et navn det lykkedes Linksys-ejeren Cisco at registrere for snudeskaftet af Steve Jobs fra Apple.

At det så er lykkedes virksomhedernes gesjæftige advokater at forhandle sig til rette, så Apples mobiltelefon får eksakt samme navn, når den kommer til efteråret, er en helt anden historie.

Helt enkel tilkobling

I forhold til sidste års Linksys-model, CIT300, brillerer CIT400 altså navnlig med sit indbyggede netkort.

Du kobler blot telefonens basestation til din internet-router med et ganske almindeligt netværkskabel og angiver dine Skype-data. Så kan du ringe til – eller acceptere opkald fra – dine Skype-kontakter, fuldstændig som hvis du sad ved computeren.

Tilsvarende smider du blot dit telefonstik i rumpen på basestationen og kan derefter ringe til helt almindelige fastnetnumre. Har du SkypeOut, kan du naturligvis selv vælge, om du vil anvende det i stedet, hvilket jo kan spare rigtig mange penge, hvis du skal ringe til udlandet.

Nu lyder tilkoblingen helt enkel, og det var den også. I hvert fald så længe vi bare koblede telefonen til en router eller et helt ukompliceret hjemmenetværk.

Blot for at være en smule nedrige, skulle vi dog lige gå skridtet videre. Derfor prøvede vi, om telefonen også virkede sammen med et kollegienetværk, hvor en skræddersyet netværksprotokol afgør, om man kan koble op eller ej – og her måtte den altså give fortabt.

Men selv om man rimeligvis ikke kan forlange det umulige, havde det jo været sjovt, om det faktisk virkede…

Imponerende lyd- og signalkvalitet

Vi oplevede lydkvaliteten som uforanderligt krystalklar indenfor 50 meter fra basestationen. Selv klassiske forhindringer som mure og etageadskillelser svækkede ikke signalet i nævneværdig grad. Faktisk klarede signalet at trænge gennem fire hele etager med betonloft, før telefonen gav op. Det er intet mindre end imponerende.

En fin detalje er, at en diskret bip-lyd advarer, når signalet er ved at være for dårligt. På den måde kan man let gardere sig mod pludselige udfald i samtalen.

Betjeningen og menustrukturen er forbilledligt enkel at hitte rundt i, og det er – som mange efterhånden vil vide – bestemt ikke selvfølge på denne slags produkter. Ligeledes er tasterne gode og tillidsvækkende.

Strømspild? Fy, skamme, Linksys!

En yderligere fordel frem for sidste års altmodisch designede CIT300 er CIT400-modellens stærkt opdaterede alukonstruktion, der med lidt god vilje kunne ligne noget fra B&O.

Dejligt at producenten endelig har indset, at blot fordi et produkt er teknologisk eller funktionelt banebrydende, behøver det ikke også nødvendigvis at være grimt som arvesynden.

Desværre må vi, som på forgængeren, leve med, at ladestation og netforbindelse er adskilt i to enheder med hver sin strømforsyning.

Her vil Linksys-ingeniørerne sikkert indvende, at så kan man have ladestationen stående hvor som helst i huset, uanset om net- og telefonforbindelsen er i nærheden. Det er naturligvis sandt nok.

Men samtidig spilder vi dobbelt så meget strøm, som hvis der kun var en enkelt transformer tilkoblet lysnettet konstant.

I den store sammenhæng er det dog kun et mindre klagepunkt, og som sådan kan CIT400 – eller iPhone om man vil – varmt anbefales. Dog er den vejledende udsalgspris på 1.699 kroner alt for høj, og det mister produktet et karakterpoint på i vores bog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere