Bamsemobil til børnene

Mobiltelefoner kan være indviklede og ikke særlig praktiske for små børn. Men ikke børnemobilen fra Ajoka. Den er udformet som en bamse og har endda en SOS-funktion til at alarmere mor og far. Det er slet ikke så tosset.

Bamsemobil til børnene

Hvad ville du sige til at ny en mobiltelefon, som ikke har noget display, er udformet som en bamse, og hvor du kun kan ringe til forudprogrammerede numre?

Lyder det mærkeligt? Tja, men du er formentlig heller ikke målgruppen for bamsemobilen fra Ajoka.

Det er til gengæld børn i alderen mellem fire til otte år, hvor en telefon kan være vanskelig at betjene, og hvor det ikke mindst er svært at huske fars og mors otte chifrerede numre.

Derfor er børnemobilen fra Ajoka forsimplet for at gøre det lettest muligt for børn at kommunikere med deres forældre.

For at teste om bamsemobilen var noget værd, måtte vi her på PC World have assistance fra vores webudvikler Dan Andersen. Ud over at have styr på teknikken er han far til to, og derfor fik han lov at teste mobilen på sin familie.

Lidt besværlig opsætning

Det gik ikke helt smertefrit. Selve opsætningen kræver nemlig noget mere fingerfærdighed, end hvad man er vant til fra almindelige telefoner.

Man skal selv sætte et SIM-kort i telefonen, og det er meget vigtigt, at det ikke har en pinkode. Ellers giver telefonen lidt ulogisk en fejlmelding om, at den ikke kan finde noget netværk.

Derfor kan det være svært at lure, hvad det reelle problem er, da der ikke er noget display, som man kan navigere rundt på. I manualen er det med småt beskrevet, at SIM-kortet skal være uden kode, men hvis man ikke er opmærksom på dette, kan man bruge meget lang tid på selv at lokalisere fejlen.

Derfor ville det være rart, hvis mobilen gav en fejlmelding om, at SIM-kortet havde kode, og derfor ikke kunne bruges – i stedet for at melde om manglende netværk.

Manualen til telefonen er på engelsk, men det ville være rart, hvis den var på dansk.

Når telefonen skal konfigureres foregår det via sms fra en anden telefon, og bamsemobilen skal sende en bekræftelse tilbage som sms. Det sker desværre ikke altid, og det kan være lidt frustrerende.

- Men når telefonen endelig er konfigureret ordentligt, så virker den perfekt, forklarer Dan Andersen.

Far, mor og andre familiemedlemmers telefonnumre lægges ind i mobiltelefonen, og børnene kan ringe ved at trykke på bamsemobilens poter. Telefonen er desuden udstyret med en programmerbar SOS-knap, der sender en sms-besked til op mod tre forskellige modtagere, hvis barnet er i problemer:

- Min søn kunne sagtens finde ud at betjene knapperne. Men for at sende en SOS-melding skal der trykkes to knapper ind, og det kunne være lidt svært for ham, fortæller Dan Andersen om sin og familiens oplevelse med mobilen.

Det er ikke altid, at man fornemmer om knapperne - der er udformet som poterne og bamsens mund - bliver aktiveret, når man trykker på dem. Hvis du kun mærker på dem, kan det være svært at vurdere. Derfor er det en god idé at holde øjnene på bamsen, når der tastes.

En fiks detalje er, at du kan sende en sms til bamsemobilen, og den ringer derefter automatisk op til dig.

Smart til turen i Tivoli

Lydkvaliteten er ganske fin, selv om den går gennem bamsen, og mobilen har en udmærket størrelse.

- Jeg ville dog have haft, at der var en gummibelægning omkring. Bamsemobilen er af hårdt plastik, og det er jo børn, der skal have den. Derfor ryger den med garanti på gulvet på et eller andet tidspunkt, siger Dan Andersen. .

Det er ikke muligt at sætte telefonen på lydløs. Så når børnene, eksempelvis mens de er i skole, vil sende en sms-besked til sine forældre, som telefonen kan være forudprogrammeret til, så afgiver den en lyd.

- Hvis ungerne skal i Legoland eller Tivoli, er børnemobilen genial at have med. Den er et rigtigt godt alternativ til walkie-talkier til små børn. Min søn er lige knapt seks år, og han kan sagtens betjene den, forklarer Dan Andersen.

Prisen på 499 kroner er også rimelig for bamsemobilen, som hurtigt kan forbinde forældre og børn, og den er let at betjene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere