Fortrolige dokumenter glemmes i printeren

Det er ikke ligegyldige dokumenter, som flyder i printerbakken, når kontoret forlades klokken 17. En ny undersøgelse viser, at fortrolige dokumenter – som kan have millionværdi – efterlades.

Kender du det? Printerbakken på kontoret er proppet med udskrifter. Nogle er måske endda røget på gulvet. Du henter dine egne print og går igen, og tænker ikke videre over, hvad det var for nogle udskrifter, som savnede deres ejermand.

En ny undersøgelse foretaget af printerproducenten Lexmark viser, at det ikke er ligegyldige dokumenter, som ligger ensomme tilbage i printerbakken. I virkeligheden kan der ligge dokumenter, der har en millionværdi. Fortrolige dokumenter, regnskabs- og lønoplysninger, planer for produktudvikling, konkurrenceforhold og lignende.

Information, som har potentialet til at skade ens arbejdsplads alvorligt.

2.500 personer fra Frankrig, Tyskland, England, Spanien og Italien deltog i undersøgelsen, og af dem indrømmede 64 procent, at de havde efterladt eller fundet fortrolig information i printerens udbakke på deres arbejde.

Men selv hvis medarbejderne blev bedre til at huske at fjerne de fortrolige dokumenter, kan der stadig være fare på færde:

- Harddiske i avancerede printere kan stjæles og tappes for oplysninger. Derfor er det ikke nok at fjerne sine fortrolige dokumenter fra printeren, man skal også sørge for at kryptere kommunikationen med printeren og udnytte de sikkerhedsfunktioner i printeren, som automatisk sletter information fra harddisken, når et dokument er udskrevet. Vigtigst af alt er det at bruge den funktion, der kræver indtastning af PIN-kode på printeren, før fortrolige dokumenter udskrives, forklarer Carsten Ottosen, administrerende direktør for Lexmark Danmark

Han tilføjer, at selv om medarbejderne bør have langt større fokus på sikkerheden omkring virksomhedens udskrifter, så er det bestemt også printerleverandørens opgave at oplyse virksomheden om de mange praktiske sikkerhedsfunktioner, der findes i professionelle printløsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere