Schweizisk politi nupper din GPS

Hvis vinterferiens biltur går til eller gennem Schweiz, skal du passe på. Din GPS risikerer at blive konfiskeret, hvis den indeholder data over strækninger, som hastighedsovervåges.

I Schweiz vil myndighederne nu slå hårdt ned på bilister, som kører rundt med en GPS, der indeholder data over strækninger med automatisk hastighedskontrol.

Hvis bilisterne stoppes med det ulovlige GPS-udstyr, konfiskeres det, og der vanker en bøde.

Derfor kan det blive en trist oplevelse, hvis vinterferiens biltur går til eller gennem Schweiz.

Ifølge FDM.dk er det i Schweiz ulovligt at have GPS-hjælpemidler, som har indbygget mulighed for at advare om positioner for kameraer, der foretager automatisk hastighedskontrol. Det har flere GPS'er fra fødslen, blandt andre modeller fra Mio og TomTom. Garmins GPS'er har derimod ikke denne funktion.

Oftest skal man dog selv skaffe sig kameraernes position ved at indtaste dem eller downloade dem fra websider.

Den nye og stramme GPS-lovgivning trådte i kraft i begyndelsen af januar i år, og på FDM.dk advares der mod at bruge de ulovlige navigationsanlæg, hvis bilturen går til alpelandet:

- Mange er slet ikke klar over, at deres anlæg har den funktion, men uanset om den er i brug eller ej, giver den nye lovgivning myndighederne mulighed for at give bøder og beslaglægge bilisternes navigationsanlæg. Derfor anbefaler vi, at man enten fjerner softwaren eller lægger navigationsanlægget i bagagerummet, når man kører i Schweiz, forklarer chefjurist Lars Ellegaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere