Derfor er Blu-ray så dyr

Den mulige afløser for dvd'en er på vej til din computer. Mærkevareproducenten Plextor har sit første Blu-ray brænder parat, og PC World har talt med Plextor, om hvorfor Blu-ray er så dyrt et bekendtskab.

Det er nogle uger siden, Plextor lancerede sit bud på en fuldt udstyret Blu-ray brænder, der desuden kan sluge begge de gamle formater som cd og dvd.

Men selv om Plextor sammen med Panasonic er de eneste på markedet, der har fuld understøttelse af skrivning på både cd, dvd og Blu-ray, så er salget endnu i det små.

- I sidste ende rammer vi nok et dual-format drev, siger Peter Bosschaerts, som er produktchef for Plextor i Nordeuropa.

Sådan et drev regner Plextor selv med at have klar i løbet af foråret. I starten bliver det muligt at læse og skrive på Blu-ray diske, mens du kun vil kunne læse HD DVD skiver.

Ifølge Plextor er det især prisen på omkring 5.700 kroner, der holder folk fra Blu-ray drev indtil videre.

- Det er selve pickuppen til Blu-ray, som presser prisen opad. Aktuelt findes der kun én producent, som laver pickuperne til Blu-ray drevene, og samtidig er der kun to procent af en produktion, som kan bruges. Derfor er der også mangler, forklarer Peter Bosschaerts.

Samtidig spiller det også ind, at din computer skal være af nyere årgang for at få glæde af film i Blu-ray formatet. De fleste er derfor enige om, at der skal en Dualcore processor a la Intel Core 2 Duo eller AMD's Athlon X2 samt et nyere grafikkort for at køre filmene.

Men selv om Blu-ray og HD DVD truer i kulissen, så kunne Peter Bosschaerts afsløre, at eksterne cd- og dvd-drev fortsat sælger rigtigt godt. Så godt, at det skandinaviske marked kan måle sig med det samlede tyske salg.

Og går du i øvrigt i sikkerhedstanker, så kunne Plextor også afsløre den nye "PlexEraser - data destroyer" over for PC World. På overfladen ligner det et normalt eksternt drev, men de orange klistermærker gør dig opmærksom på, at alt, hvad du lægger i drevet, vil blive ødelagt af den kraftige laser. Prisen bliver omkring 160 euro, cirka 1.200 kroner.

Vil du vide mere om Blu-ray, så kan du læse PC Worlds store artikel om emnet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere