Dells kulsorte gamer-monster

Nu er Dell klar med et monster af en computer, som er proppet med det nyeste og allermest toptunede hardware. Hvis muskelbundtet ikke får dig til at gå bagover – så skal prisen nok gøre det.

MARBELLA, SPANIEN – Det er de hardcore computerspilleres vildeste drøm. En overclocked pc med Intel Quadcore, ultraavanceret kølesystem og grafikkort i topklassen.

Dell slap i går monstret løs under en presseevent på den spanske solkyst, som et vittigt hoved hurtigt omdøbte til Costa "Dell" Sol.

Det muskuløse monster har gemt hestekræfterne inde i et kulsort chassis, der rummer en lynhurtig Quadcore processor. For at vride mest muligt ud af de fire kerner har teknikere fra Dell overclocked Intel Core2 Extreme QX6700 til 3,2 GHz.

I det hele taget er XPS 710 H2C, som computeren kaldes, toptunet og spækket med tidens nyeste hardware, som vil få selv hardcore gamere til at få colaen i den gale hals af ren begejstring.

Et dual 768MB Nvidia GeForce 8800 GTX grafikkort sørger for, at spiloplevelsen er helt i top, og der er fyldt godt op med ram og harddiskplads.

Hot-to-Cool
For at sikre at muskelbundtets processor ikke brænder sammen, når det går hedt for sig, har Dell udviklet et avanceret kølesystem. Det hedder H2C, eller Hot-to-Cool, og kombinerer en væskekøler, et termoelektrisk kølemodul og en styrekreds, der optimerer kølingen af processoren med et mindst muligt strømforbrug.

Det er meningen, at kølesystemet skal sørge for at holde en temperatur på omkring 23 grader. Det er koldere end vandkølede systemer, og Dell vil ikke gå meget længere ned med hensyn til temperaturen, da der er risiko for at ødelægge processoren, hvis den bliver for afkølet.

Slagtning af sparegrisen
Hvis du skal have fingrene i den vilde gamer-pc, så skal du nok slagte sparegrisen og tage en alvorlig samtale med din bankrådgiver. Prisen for XPS 710 H2C er nemlig uhyrlige 36.890 kroner.

Og hvem er det lige, som har råd til det? Det spørgsmål fik Dells Senior Marketing Manager lov at svare på:

- Det her er ikke maskinen for den prisbevidste forbruger. Vi vil gerne begejstre de hardcore gamere, der vil have den hurtigste og bedste computer overhovedet muligt, og hvor prisen ikke spiller en rolle, forklarer Paul Collas, der er ansvarlig for Dells forbrugerelektroniske afdeling i Europa.

XPS 710 H2C er i hans øjne målrettet "early adapters", altså personer som er de første til at kaste sig over ny teknologi. Hvor mange eksemplarer Dell forventer at sælge af XPS 710 H2C på verdensplan i 2007, ville Paul Collas ikke løfte sløret for.

Alt i alt kan XPS 710 H2C ses som computerverdenens svar på Ferrari. De fleste af os drømmer om at have en holdende i garagen, men det er de færreste som råd – eller lyst – til at smide pengene efter det italienske vidunder. Sådan bliver det nok også med XPS 710 H2C.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere