Glem 3G, WiMAX er på vej

De fleste store teleselskaber har smidt millioner af kroner efter 3G-netværk. Men prisen er stadig høj og hastigheden lav – det kan WiMAX nu lave om på, lover Intel og Alcatel. Nokia har desuden lovet telefoner med WiMAX i 2008.

Er du privatperson og på udkig efter hurtigt bredbånd uden at være afhængig af kobberet, så findes WiMAX allerede i dag i København, Roskilde, Århus, Esbjerg og Ålborg.

Problemet er, at du fortsat er bundet til at slæbe rundt på en WiMAX-boks, som er lidt større end en normal router og skal have adgang til et 220V stik.

Samtidig kan den eksisterende WiMAXX-løsning til almindelige forbrugere fra selskabet Clearwire ikke understøtte roaming, det vil sige skifte fra antenne til antenne.

Nu er der imidlertid en løsning på vej fra både Intel og Alcatel. Intel frigav således i går den næste generation af WiMAX kaldet Intel WiMAX Connection 2250, som understøtter både mobile og faste netværk.

Motorola, Siemens samt flere andre producenter har allerede meddelt, at de påtænker at bygge nye løsninger baseret på Intels nye chip, der teoretisk giver op til 70 Mbit/s eller syv til otte gange hastigheden på den kommende hastighedsopgradering af 3G-netværkene kaldet HSDPA.

Samtidig har Intel tidligere annonceret, at WiMAX modtagere vil blive indbygget i den fremtidige bærbare platform fra Intel, sådan som vi i dag kender det fra WiFi-forbindelserne. I første omgang kommer Intel dog på gaden i 2007 med et WiMAX-indstikskort til bærbare computere.

Også franske Alcatel, der i 2005 indgik et samarbejde med Intel, tror på den mobile WiMAX-teknologi og den tilknyttede IEEE 802.16e-2005 standard. Også Alcatel satser på at betjene massemarkedet i 2007.

Derfor tør Salgsdirektør for Alcatel i Danmark, Peter Fink, godt love, at de danske operatører vil få en trådløs teknologi, som tillader højhastigheds-internet, tale over IP, mobilt TV, Video-on-Demand og andre datatjenester. Han forsikrer også, at WiMAX er under stadig udvikling:

- Vi forventer, at WiMAX-teknologien vil smelte sammen med næste generation af mobilnettet, 3G Long Term Evolution (eGLTE). Det betyder igen større og bedre dækning, fortæller Peter Fink.

Forhåbentligt betyder den kommende introduktion af WiMAX-teknologien i mobile produkter en priskrig på dataforbindelser via GPRS, EDGE eller 3G hvor prisen har været næsten uændret og unaturlig høj i flere år.

Nokia har desuden lovet telefoner med WiMAX i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere