SanDisk spiller op

Med Sansa E270 har SanDisk fundet de spidse albuer frem i kampen mod iPod.

Markedet for MP3-afspillere er mildest talt velforsynet. Hver dag sendes der nye og mere eller mindre vellykkede MP3-afspillere på markedet fra et utal af producenter, og det kan være svært at finde fodfæste, for i den ene ende af markedet findes Apples iPods og i den anden ende de billige kinesiske modeller.

Imidlertid er det hvad SanDisk er i gang med, og med Sansa e270-afspilleren er de godt på vej.

Afspilleren fås med flash-hukommelse på 2 GB (e250), 4 GB (e260) og med 6 GB (e270). Endelig har SanDisk lige bekræftet, at der vil komme en 8 GB version, kaldet e280. Vi har testet modellen med e270 med 6 GB.

Ved første øjekast kan e270 minde lidt om den lille iPod Nano. Mest fordi forsiden er lavet af skinnende sort plastik, der ikke bør opbevares sammen med nøgler eller andre spidse genstande. Drejehjulet på forsiden bruges til at navigere rundt i det nemme og overskuelige menusystem. Hjulet kan virke lidt plastikagtigt, men i vores tre ugers test har vi ikke oplevet problemer med det.

I menuen er der adgang til at afspille efter kunstner, album, sang, genre, rating eller playlist. Desværre er det lidt for besværligt at konstruere en playlist på selve afspilleren. Det gøres i stedet på din pc, hvor e270 arbejder fint sammen med både Windows Media Player 10 og 11.

e270 kan desuden arbejde i to slags USB-tilstande, sådan at den både kan fungere som musikafspiller og som en almindelig USB-disk. Har du brug for mere plads, kan du i siden på afspilleren indsætte et microSD-kort for mere plads.

SanDisk skal desuden have ros for at gøre batteriet udskifteligt, sådan at afspilleren også kan anvendes om to år, når batteriet opgiver ævred. Afspilleren oplades i øvrigt via USB-porten, og SanDisk angiver, at en opladning giver 20 timers musik, hvilket ikke er helt ved siden af.

Den lange batteritid kan hænge sammen med den relativt lave volumen. Til hverdag fungerer den fint, men med de medfølgende hovedtelefoner kan det være svært at holde den københavnske trafik ude. Det er ikke et decideret problem, men er din hørelse begrænset, skal du nok have fat i et sæt gode in-ear høretelefoner.

Udover musik kan Sansa e270 desuden vise fotos og afspille video. Det er imidlertid ikke afspillerens stærkeste side. Den medfølgende konverteringssoftware tog dog både DivX og VOB-filen og fungerede uden problemer i vores test.

Desværre er de resulterende filer, der kan afspilles på e270’eren, i et ældre format og fylder derfor mere, end de burde. De konverterede film kører dog fint på afspilleren, selv om displayet er meget småt til længere film. Udover film- og foto-funktionen kan e270 også fungere som diktafon og gør det udmærket. Eneste minus er, at record-knappen, der udover hold-knappen er den eneste knap på siderne af afspilleren, sidder sådan, at den nemt bliver trykket ind.

Det ændrer dog ikke på, at SanDisk Sansa e270 er en værdig udfordrer til Apple-monopolets modeller, og at der er tale om en flot, fornuftigt prissat og overskuelig MP3-afspiller. Forvent dog at skulle investere i et par ordentlige høretelefoner til at matche den.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere