Internt Intel opgør

Zepto er ved at få styr på designet – og under keyboardet drøner den kraftige Core 2 Duo uhæmmet af sted.

Internt Intel opgør

Hvis konkurrenterne halter lidt bagefter, så må man konkurrere med sig selv.

Sådan må ingeniørerne hos Intel have tænkt, da de få måneder efter lanceringen af den mobile Core Duo processor annoncerede afløseren Core 2 Duo.

Godt nok blev Core 2 Duo også lanceret i en hårrejsende hurtig desktop-version (se PC Worlds anmeldelse her), men PC Worlds test viser samtidig, at den mobile version absolut ikke efterlades i støvet.

I testen har vi anvendt en Znote 2425W fra den danske producent Zepto, der som en af de første kunne levere maskine med Core 2 Duo. Znote 2425W er udstyret med en Intel Core 2 Duo cpu på 2 GHz med modelbetegnelsen T7200.

Til sammenligning har vi anvendt en Dell XPS 1710, som er udstyret med en Intel Core Duo cpu – også på 2 GHz – med modelbetegnelsen T2500. Begge maskiner er desuden udstyret med et Intel 945-chipset og 1 gb DDR2 ram.

Ingen slinger i valsen

Som med andre nyere dualcore maskiner er Znote 2425W en rigtig hurtig maskine. Men arbejder du bare lidt i Word eller sender et par e-mail, vil du sandsynligvis ikke kunne mærke forskel, om der er tale om en Core Duo eller den nye Core 2 Duo.

Det samme gælder, hvis du laver opgaver, som minder om Cinebench 9.5 der renderer et billede. Her er forskellen på blot tre sekunder eller cirka syv procent.

Flot nok, men ikke noget som retfærdiggør at købe nyt udstyr. De argumenter kommer derimod, hvis vi ser på benchmarken Sciencemark 2, der laver en række videnskabelige beregninger, og hvor forskellen er på næsten 20 procent.

Endnu bedre bliver det med den syntetiske cpu-test i SiSoft Sandra 2007, hvor Core Duo scorer 13.622, mens Core 2 Duo scorer 18.361 – eller godt 30 procent mere. Imponerende.

En vigtig pointe er, at hvis du har en Core Duo processor i din bærbare, er det fortsat en rigtig hurtig maskine - Core 2 Duo er bare hurtigere.

Resten af Znote maskinen er dog heller ikke tabt bag en vogn. Den kører stille, byder på både fingeraftrykslæser, slot-in drev, en 15,4 tommer skærm med en lidt lav opløsning på 1280 gange 800 pixels i det efterhånden obligatoriske widescreen format.

Desuden kommer maskinen med et 9-cellet batteri, som desværre følger en trend med at stikke to centimeter bagud på Zeptoen.

Det ser ikke kønt ud, men hvad værre er, så gør det den bærbare mere udsat for slag og stød i en eventuel rygsæk. Det er dog ikke noget, som vi har oplevet særligt problemer med, men en ting som du bør være opmærksom på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere