Strøm af nye mobiltelefoner

Både Nokia, Siemens og Sony Ericsson lancerer nye mobiltelefoner i dag. I fremtiden skal vi have mere end én mobiltelefon hver, og Nokia målretter forskellige telefoner til kvinder og mænd.

Tirsdag åbner den store kommunikationsmesse Communicasia i Singapore, og de store mobiltelefonproducenter benytter lejligheden til at lancere nye modeller.

Nokia er allerede klar med en videreudvikling af model 6510, der kom ud i første kvartal i år.

Den nye model hedder 6610 (billedet) og har farveskærm, kan sende multimediebeskeder (MMS) og kan køre små Java-applikationer.


Mande-telefon
I sin funktionalitet minder 6610 meget om 7210, og begge modeller kommer i butikkerne i tredje kvartal, oplyser Nokia.

- 6610'eren kan siges at være en model 7210 med et mere mandligt tilsnit, forklarer Nokias skandinaviske marketingchef, Mads Eriksen, til Computerworld Online.

Modellen henvender sig derfor til forretningsmanden - med tryk på mand - og han skal helst udskifte sin mobil med et interval på 18-24 måneder, der er den typiske levetid for en mobiltelefon.

Flere mobiler per mand

Den nye model bliver desuden omkring 1.000 kroner dyrere end 6510, som derfor får lov at leve sideløbende med den nye model.

Ikke alene målretter de mange nye mobiltelefoner sig mod forskellige segmenter. Nokia ser også gerne, at vi allesammen hver får mere end en mobiltelefon, at holde styr på:

- Mange vil se en fordel i at have en mobiltelefon til forretningsbrug og en anden (for eksempel i en mere solid indpakning, red.) til fritidsbrug, siger Mads Eriksen.

Tyske nyheder

Siemens har lanceret tre nye mobiltelefoner i dag, herunder den første tyske telefon med klap og to displays.

Den skal dog kun markedsføres på de asiatiske markeder, selvom den fint vil fungere i europæiske GSM 900/1800 netværk.

Derudover præsenterer Siemens en discountmodel, A50, der henvender sig til førstegangskunder og tilhængere af taletidskort, samt en mere avanceret model, C55, der blandt andet rummer polyfoniske ringetoner - den kan derfor afspille flere forskellige toner oveni, og det er absolut en smagssag, om det er godt eller skidt.

C55 rummer desuden Java og GPRS, men hverken MMS-beskeder eller farveskærm. Den kommer på markedet i Danmark i september, oplyser Siemens.

Sony Ericsson præsenterer senere på dagen sine nyheder fra Communicasia.

Læs mere på Computerworld Online senere mandag



Vil du vide mere om Nokia, Sony Ericsson og Siemens?

NewsScanner overvåger 300+ medier

Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere