Analytisk software skal hjælpe banker

Om fem år skal finansverdenen leve op til et nyt regelsæt, der skal afsløre den risiko, en bank har påtaget sig ved at låne penge ud. Analytisk software skal hjælpe bankerne med at luge de kunder ud, der i fremtiden vil volde problemer.

Paris: Pengeinstitutterne i Europa har al mulig grund til at introducere nye IT-systemer, der kan regne ud, hvem der er dårlige og hvem der er gode kunder.

Fra 2007 bliver finansverdenen nemlig underlagt nye kapitaldækningsregler, der bedre skal afspejle pengeinstitutternes faktiske risici på de kunder, de har lånt penge til.

Reglerne kaldes Basel II og er opkaldt efter den komité, der har udviklet dem.

Men de nye regler er ikke kun et spørgsmål om, at omverdenen kan måle risikoen i et pengeinstitut.

Bankerne har med Basel II-reglerne også fået et stærkt incitament til at forbedre deres interne risikostyring, lød det fra underdirektør Mogens Kristensen, Sydbank, da han onsdag talte på SAS Institutes brugerseminar i Paris.

Katalysator

- Basel-reglerne er en katalysator for os til at komme i gang med nye IT-systemer, sagde han til det meget velbesøgte foredrag.

Udfordringen består i at opbygge et IT-system, så det ikke alene afslører den risiko, banken aktuelt lever med, men også kan udpege problemkunderne i god tid.

Derfor er de fleste pengeinstitutter godt i gang med at implementere Basel II allerede nu, selvom de i princippet endnu har fem år til at blive færdige.

Sydbank har lagt en stor del af udviklingsopgaven i hænderne på SAS, der med sit analytiske software har gode erfaringer med at trække viden ud af store databaser.

Udleder mønstre

- Bank- og finansverdenen bliver vurderet efter deres kreditværdighed. Hvis de får en dårlig rating, skal de betale mere i renter for de penge, de låner. Derfor kan brugen af de rigtige analyseværktøjer aflæses direkte på bundlinjen. Det er en opgave, der ligger lige til SAS' højrefod, siger SAS Danmarks administrerende direktør, Mogens Weinreich, til Computerworld Online

Analytisk software kan udlede mønstre af allerede kendte data, for eksempel hvilken type kunder, der altid ender med at have overtræk på kontoen den 20. i måneden, eller hvilke virksomheder, der har svært ved at overholde loftet på kassekreditten.

Derefter tygger softwaren sig igennem dataene på de eksisterende kunder for at se, hvem der passer på de mønstre og i fremtiden kunne tænkes at ville koste banken dyrt.



Vil du vide mere om SAS Institute?

NewsScanner overvåger 300+ medier

Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere