Valus-hackere risikerer politianmeldelse

Det norske softwarehus Netaxept, der står bag de danske internetmediers nye mikrobetalingssystem, samarbejder i øjeblikket med politiet om at finde gerningsmændene til sidste uges hackeraktiviteter.

En flok hackere stjal noget af billedet, da Foreningen af Danske Internet Medier (FDIM) i sidste uge lancerede sit nye system til mikrobetalinger, Valus.

Nu risikerer de at blive meldt til politiet.

Få timer efter præsentationen opstod der på Computerworld Onlines debatforum en heftig diskussion blandt læserne om, hvorvidt sikkerheden på Valus var i orden.

En læser påviste, at man med et minimum af snilde kunne få adgang til oplysninger om transaktioner, herunder navne på Valus-brugere, der havde overført småbeløb til hinanden.

Lukkede Valus

Denne fejl blev rettet den efterfølgende nat, men dermed var det ikke slut med udfordringer for programmørerne i det norske softwarefirma, Netaxept, der sammen med Den Norske Bank og konsulentfirmaet Accenture står bag Valus-systemet.

De første svagheder motiverede nemlig en række mennesker, der gemte sig bag IP-numre i både Danmark og Norge, til at undersøge andre mulige sikkerhedshuller i Valus-softwaren.

Angrebene blev så voldsomme, at Netaxept sammen med FDIM på et tidspunkt valgte at lukke for Valus, mens nordmændene blev sat på overarbejde for at sikre systemet yderligere.

Nu tør Netaxept igen at give brugerne adgang til deres konti, og firmaet undersøger nu sammen med politiet muligheden for at retsforfølge de personer, der stod bag angrebene.

Rudeknusere

- Vi kan sammenligne det med, hvis Den Norske Bank åbner en ny filial, og der samler sig en flok mennesker iført elefanthuer og kaster sten på ruderne for at se, om de holder. Den slags bliver anmeldt, siger Netaxepts administrerende direktør, Hans Petter Evensen, til Computerworld Online.

Foreløbig koncentreres indsatsen om at læse de log-filer, der har registreret en stor del af aktiviteterne imod Valus-serverne i deres første leve-uge.

Formanden for den særlige Valus-gruppe under FDIM, Rune Bech, ville mandag ikke oplyse, hvor mange kunder, der har tilmeldt sig indtil nu.

Tallet er omfattet af en fortrolighedserklæring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere