Artikel top billede

Blade Runner bliver til en serie - på vej til dit fjernsyn

Ridley Scotts klassiske androideslagter vender tilbage som ny serie på Amazon Prime Video og har bl.a. Scott selv med på producerholdet.

Det hænder indimellem at en enkelt film over tid bliver genreskabende, men oprindelig lå det ikke lige til højrebenet at dén ære skulle overgå Ridley Scotts “Blade Runner” fra 1982.

Den fik nemlig en ret lunken modtagelse i biograferne, og der skulle først gå nogle år før man fik øjnene op for neo-noir dystopien, og i dag betragtes cyberpunk-fantasien til gengæld som én af de bedste sci-fi film nogensinde.

Blade Runner er baseret på Philip K. Dick’s roman “Do Androids Dream of Electric Sheep?” og følger som bekendt Harrison Ford i rollen som Rick Deckard, en såkaldt blade runner, hvis opgave det er at finde og lukke ned for såkaldte replikanter – menneskelignende robotter – der er løbet af pladsen.

Men selv om filmen satte nye standarder for, hvor grågrumset og dyster fremtiden kan tage sig ud, så skulle der gå 35 år før den fik en efterfølger i form af den udmærkede Blade Runner 2049.

Og nu har Amazon Prime Video så givet grønt lys til serien “Blade Runner 2099” der formentlig udkommer i 2025.

Den kommer – som titelnavnet antyder – til at foregå 50 år efter seneste film.

Intet er rigtig kendt om den overordnede handling, men det vides dog at man kommer til at stifte bekendtskab med en ny replicant med navnet Olwen, der bliver spillet af Michelle Yeoh (”Everything Everywhere All at Once”).

Hun vil blandt andre blive gjort følgeskab af karakteren Cora, der bliver spillet af Hunter Schafer (”Euphoria”).

Blandt andre skuespillere skal nævnes Dimitri Abold (”Warrior Nun”), Lewis Gribben (”Master of the Air”) og Katelyn Rose Downey (”The Princess”) m.fl.

Desuden er Ridley Scott tilbage på holdet som producer – så mon ikke, der nok skal komme noget godt ud af det.

Amazon Prime Video har for øvrigt også tidligere lavet en serie baseret på et Philip K. Dick’s værker. Nemlig ”The Man in the High Castle”, som er baseret på romanen af samme navn og handler om hvordan verden ville se ud, hvis aksemagterne havde vundet Anden Verdenskrig.