NTI: Tiscali lancerer gratis internet

400.000 danskere bruger gamle pc-bank-systemer, der ringer direkte op til banken. Mange tøver med at skifte til internetbaserede bank-systemer, fordi det koster ekstra opkaldstid. Den tid tilbyder nogle banker nu at betale gennem et nyt internet-abonnement fra Tiscali.

Tiscali er parat med et nyt tilbud til virksomheder, der vil give deres kunder en ekstra service: Gratis adgang til firmaets hjemmesider.

Den primære målgruppe er foreløbigt bankerne, der i disse år står overfor en stor udfordring:

400.000 danskere benytter nemlig stadig de gamle pc-bank-systemer, hvor kunden via modem ringer direkte op til banken, når data skal overføres til og fra programmet.

Bankerne vil gerne flytte disse kunder over på de internet-baserede banksystemer, så der ikke fortsat skal opdateres to typer software.

Halv time gratis om måneden

- Men kunderne kritiserer så banken for, at de selv skal betale for internetforbindelsen i al den tid, de skal arbejde med netbanken, forklarer Tiscalis privatkundechef, Anne Margrethe Hefting.

En af kunderne til Tiscalis nye system er Skandiabanken, der på sin hjemmeside lokker med en halv times gratis internetopkobling om måneden.

Eneste modydelse er, at man tegner et gratis Tiscali Net-abonnement, hvor man ringer op med analogt modem eller via ISDN for mellem seks og 24 øre i minuttet.

Værdi af 7,20 kroner

Det betyder, at man maksimalt kan opnå gratis internet til en værdi af 7,20 kroner om måneden, og det mener teleanalytiker Mette Søeborg Ahorlu, IDC, er for lidt.

- De færreste vil i dag eje et modem uden at bruge det til at få adgang til internettet. Derfor er det ikke kunder, der skal på nettet for første gang, som Tiscali kan få fat i, siger hun.

- Og ærlig talt, så mener jeg ikke, at en halv times gratis internet vil være nok til at flytte folk fra en anden udbyder og over til Tiscali, fortsætter Mette Søeborg Ahorlu og konstaterer, at tilbudet er mest interessant for bankerne, der får lempet kunder fra det gamle banksystem over på det nye.

Dial-in kunder, der bruger analogt modem eller ISDN, udgør stadig langt størsteparten af internetbrugerne. Tiscali har 150.000 dial-in kunder og omkring 20.000 ADSL-kunder.

Tiscali og samarbejdspartneren One2One, der står bag infrastrukturen i gratis-systemet, søger efter en forretningsmodel, der gør det muligt at tilbyde gratis ydelser til bredbåndskunderne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere