Landmænd uddeler net-informationer

Landmandsportalen er blevet et interaktivt mødested, hvor landmanden automatisk formidler informationer om sin bedrift fra sine leverandører til sine rådgivere. Efter knap to år giver portalen dog stadig ikke overskud.

HERNING: Landbrugssektoren er en interessant niche på internet, hvor man kan samle meget målrettet information, som kun har værdi for landmænd.

Ud fra den filosofi åbnede LEC, det tidligere Landbrugets EDB-Center som nu ejes af Mærsk Data, i april 2000 sit prestigeprojekt, Landmandsportalen.dk.

- I alt 6.000 landmænd har åbnet en profil på portalen, og yderligere 9.000 kigger forbi og bruger de åbne tjenester. Her er det især lokale vejrudsigter og nyheder, der bruges, fortæller Jesper V. Hendriksen, virksomhedskonsulent i LEC.

Uddeler rettigheder

Landmandsportalen er bygget op i samarbejde med en række virksomheder og organisationer, der traditionelt betjener landbruget.

Brugerne, det vil sige landmændene, kan derefter tilslutte sig de forskellige tjenester. Eksempelvis kan de logge sig ind på Arla Foods' IT-system og få et overblik over, hvad de har leveret til mælkebilen, og hvor mange penge, der er gået den anden vej.

Som en nyhed kan landmanden også tildele andre parter rettigheder til at følge hans kundeforhold hos de forskellige leverandører.

En landbrugskonsulent, der hjælper landmanden med at føre gødningsregnskab, kan dermed selv få adgang til grovvareselskabets oplysninger om leverancer af gødning til landmanden.

Sparer ikke penge

Arla Foods har været med siden etableringen af portalen, og i gennemsnit benytter 350-400 andelshavere mejeriselskabets sider på portalen.

- Vi sparer ikke penge ved at bruge portalen, men vores ejere (andelshaverne, red.) har mulighed for at se nogle dokumenter hurtigere og nemmere end tidligere, siger Henrik Vernegreen, afdelingsleder i Arla Foods.

Han mener, at Landbrugsportalens store force er, at flere forskellige typer virksomheder har samlet deres nettjenester i én portal, så landmanden ikke skal registreres mange forskellige steder på nettet:

- Man kan måske sige, at portalen afspejler den livscyklus, der er i et landbrug. Nogle dyr skal have noget at spise (fra grovvareselskaberne, red.), så skal de malkes (kontakt til mejeriet, red.), og en dag skal de slagtes (slagterierne, red.). Alle disse data, og flere til, er samlet ét sted, bemærker Henrik Vernegreen.

Ligesom landbrugets livscyklus

Også Dansk Landbrugs Grovvareselskab (DLG) er tilfreds med portalen, og også her ser man mere indsatsen som en service for kunderne, end et middel til at spare penge.

- Og 85 procent af Landmandsportalens brugere er kunder hos os, så det er naturligt for os at være med, siger Anette Ilsøe, informationschef i DLG.

Landmanden kan gratis benytte tjenesterne, mens virksomhederne, der er tilsluttet systemet, skal betale til LEC. Udover et fast gebyr betaler de en transaktionsafgift, hver gang en bruger benytter en af tjenesterne på virksomhedernes lukkede sider.

LEC vil ikke fortælle, hvor store beløb der omsættes på Landmandsportalen. Målet er, at portalen skal give overskud, men så langt er man ikke nået endnu.

Relevant link:

Landmandsportalen.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere