IT-sikkerhed forværret i USA

Det står stadig ringere og ringere til med IT-sikkerheden i USA. Det konkluderer forskere i en rapport til det amerikanske nationale forskningsråd. Faktisk er der ikke sket det store i de sidste ti år, lyder kritikken.

Havde terroristerne under angrebet den 11. september 2001 på Washington og New York valgt at gå efter de IT-systemer, der kontroller lufttrafikken, ville ødelæggelserne havde været langt mere katastrofale. Disse systemer er nemlig alt for dårligt sikrede, påpeger amerikanske sikkerhedseksperter og forskere i deres årlige rapport om IT-sikkerhed i USA. Det skriver den norske it-avis, digi.no.

Rapporten er skrevet af forskere i Computer Science and Telecommunications Board (CSTB) for det nationale forskningsråd ? og det er grum læsning. De mener ikke, at der er sket de store fremskridt inden for IT-sikkerhed de sidste to år.

- Nok er bevidstheden om farerne ved lemfældig IT-sikkerhed stor, men det kan bare ikke ses i virksomheder og myndigheders konkrete handlinger, påpeger forskerne i rapporten ?Cybersecurity Today and Tomorrow: Pay Now or Pay Later?.

De hiver netop den manglende sikkerhed omkring en række nøglefunktioner i samfundet frem ? som for eksempel lufthavnene ? for at pege på, hvor ødelæggende et koordineret terroristangreb på systemer i finanssektoren, strømforsyningen, kommunikation og transportjenesterne ville være.

Myndighederne er selv for dårlige til at gøre noget. Oftest har de valgt systemer med ringere sikkerhed end eksperter har rådet dem til ? fordi de sikre systemer kører lidt langsommere og ikke har en lige så god funktionalitet. Derudover kritiserer rapporten softwareindustrien for at levere produkter uden tilstrækkelig beskyttelse.

Det kan ifølge eksperterne løses ved, at lovgivningen bliver ændret. Et softwarefirma skal kunne drages til ansvar for sikkerhedsbrister i sine produkter, hvis det fører til økonomiske tab for kunderne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere