Aktier: SimCorp belønnes for handlekraft

Det er fuld fortjent, at SimCorp har oplevet store kursstigninger de seneste dage. Selskabet har et produkt med tag i markedet - og ledelsen tør tage de grimme beslutninger om nødvendige nedskæringer, påpeger analytiker.

Siden producenten af finansielle management systemer, SimCorp, onsdag fremlagde årsregnskab med positive forventninger til 2002, er investorerne strømmet til aktien.


Alene onsdag steg aktien med 11,4 procent eller 30 kroner til kurs 294.


Fredag er kursen sunket lidt med 1,4 procent til kurs 290, men ser ud til at holde sig på det højere niveau. Det er også fuldt fortjent, mener analytiker i Spar Nord Bank, Poul Henrik Svendsen - og peger på, at selskabet havde sit største fjerde kvartal nogensinde.





















































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane

Der har været en vis nervøsitet i markedet omkring SimCorps mulige forventninger til 2002, men her forventer selskabet en vækst i omsætningen på 18 procent. En lettelse for markedet, der kvitterede med køb.

- Der er større afklarethed blandt køberne af finansiel software, og derfor er det begyndt at vende for SimCorp, hvis langsigtede vækstmål er intakte med god grund. Jeg tror meget på aktien, som vi har stærk-køb på, siger Poul Henrik Svendsen.


Tør tage grimme beslutninger

Han fremhæver desuden ledelsens handlekraft som noget, markedet belønner. Der skal fyres 68 medarbejdere fra afdelinger, der ikke bidrager nok til indtjeningen.


- Man er ikke bange for at tage grimme beslutninger for at sikre en sund økonomi. Det kan investorerne lide, noterer Poul Henrik Svendsen.


2M Invest har aktier i SimCorp og har også nydt godt af den fornyede optimisme. Fredag er aktien steget med 10 procent til kurs 28,6. 2M er fortsat listet som stærk-køb fra Spar Nord, men kun på lånt tid.


- 2M skal præsentere nogle solide frasalg inden udgangen af februar. Sker det ikke, nedjusterer vi vores forventninger til selskabet, forklarer analytikeren.


Selv hvis 2M skulle ende med at få solgt selskaber billigere end forventet, regner Poul Henrik Svendsen med, at investorerne vil belønne det.


- Det vil blive set som et fornuftigt træk i en situation med stram likviditet, bemærker han.


I-data og Maconomy stiger fortsat

For de øvrige IT-aktier har fredagen generelt også været en fin dag.


Maconomy fortsætter med at få øget sin markedsværdi - i dag med stigning på 11,1 procent til kurs 33, mens I-data fortsat nyder godt af Eicon's ADSL-ordre i Indien med en optur på 12,4 procent til kurs 41,6.


Columbus IT Partner har øget med fire procent til kurs 31, mens Navision er gået frem med 1,6 procent til kurs 252 og EDB Gruppen med 1,8 procent til kurs 140.


GN Store Nord er steget med 1,9 procent til kurs 55 - blandt andet med baggrund i torsdagens meddelelse om datterselskabet GN Netcom får certificeret sit Bluetooth headset.


Udover SimCorp er kun Danionics og Thrane & Thrane sunket lidt i kurserne fredag formiddag. Thrane & Thrane med 2,6 procent til kurs 76, mens Danionics faldet med 0,5 procent til kurs 106.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere