SAP-kundskaber er in

Salget af ERP-systemer går strygende, hvis man spørger forhandlerne ? og blandt andet er konsulenter med SAP-ekspertise efterspurgte. Virksomhederne ønsker at forbedre deres udnyttelse af eksisterende installationer med SAP, vurderer analytiker.

I et klima, hvor mange IT-firmaer klager over påholdende kunder, ser det fint ud for selskaber, der udvikler og sælger økonomistyringssystemer (Enterprise Resource Planning). Branchen havde et hårdt 2000, men kom igen i 2001 og fortsætter med pæne vækstkurver ind i det nye år.

Hjemlige Navision oplever stigende kurser med meldinger om nye kunder, lige som EDB Gruppen netop har varslet et fjerde kvartal ? bedre end forventet. Interessen for giganten SAP?s produkter har også været stigende i det seneste år. Det afspejler sig blandt andet i en stor interesse for konsulenter med SAP-kompetencer, som jobbureauet Recruiters bemærkede over for Computerworld Online tirsdag.

IT-analytikeren Edward O?Hara - der i øjeblikket er udlånt fra Giga Information Group til et projekt under Internet Ventures Scandinavia ? er ikke overrasket over den fornyede interesse for SAP-kompetence.

- Mange virksomheder ønsker at udnytte deres installation bedre, blandt andet ved at integrere den bedre med andre systemer ? CRM eksempelvis, forklarer han.

Til gengæld bliver nye IT-investeringer bliver skubbet ud i fremtiden, fordi økonomien er inde i en stille periode.

Recession gavner salg

EDB Gruppen sælger og implementerer SAP, Navision og sit eget udviklede Aspect/4. Her bekræfter informationschef Michael Bonde Nielsen, at SAP i 2001 solgte bedre end nogen forventede eller ?rigtig stærkt?, som han udtrykker det.

Det hænger også sammen med de flimrede udsigter for økonomien, mener han.

- ERP-systemer i det hele taget sælger godt i perioder med økonomisk recession, fordi virksomhederne bruger systemerne til at tøjle udgifterne med. Har de fyret medarbejdere, vælger de oftest at automatisere flere processer, forklarer Michael Bonde Nielsen.

Derfor kan EDB Gruppen sideløbende med bedre salg af ERP konstatere øget interesse for supply chain management (SCM) systemer til at rationalisere indkøb af varer og ressourcer til produktionen.

Edward O?Hara advarer imidlertid SAP mod at hvile på laurbærrene, selvom det går glimrende i øjeblikket. Han peger på, at SAP?s amerikanske hovedrival, Peoplesoft, for alvor er på vej ind i Danmark med en tidligere SAP-mand, Niels Molzen ved roret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere