RTX ? muligt lyspunkt på en grå dag

RTX Telecom kommer med årsregnskab i dag, men fokus ligger allerede på næste år. En analytiker tror på en positiv udsigt til 2002. Efter et par gode dage for IT-aktierne kommer dagen i dag til at forløbe stille på det danske aktiemarked.

Danske RTX Telecom offentliggør sit årsregnskab i løbet af i dag. Efter en kraftig nedjustering i august af årets resultat, der forventes at blive et underskud på 5 millioner kroner, har aktiekursen været langt nede. Den er dog krøbet op igen og bliver i øjeblikket handlet til kurs 110.






















































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane

- Underskuddet er ikke interessant i år. Vi ser på forventningerne til næste år, og det er afgørende, at der kommer en positiv udmelding i dag. Og det tror jeg, der gør, siger en aktieanalytiker, der ønsker at være anonym.


I de seneste par dage har positive udmeldinger givet pote for et par af de danske teknologi-aktier. Således fortsatte blandt andet stigningen i dag - omend svagt - på Columbus IT-Partners aktie. Ifølge aktieanalytiker Morten Poulsen fra Nordea Securities er det en blanding af en ordre til Odense Kommune, der stadig trækker op samt det forhold, at Columbus har fået en afklaring på ledelsen af selskabet.


- Det er stadig kontrakten med Odense Kommune, der trækker aktien op. Selvom det ikke var den største ordre, er den stor for Columbus i det kommunale område, og den er af stor betydning. De har vist, at de kan trænge igennem til kommunerne, og det lover om flere kontrakter. Desuden er Columbus i en transformations-proces. Vi har tidligere peget på, at selskabet havde en uafklaret ledelse. Det har de rettet op på, og vi synes, de gør det godt, siger Morten Poulsen. Han venter sig ikke de store nyheder i dag og regner med en stille dag på det danske aktiemarked.

Kortvarig glæde

Aktieanalytiker Kenneth Graversen fra Enskilda Securities mener dog, at kursstigningerne for både Simcorp og Columbus IT-Partner kan være af kort varighed.


- Man skal lægge mærke til, at handelsvolumen har været lille, hvilket kan tyde på, at det mest er private og pensionskasser, der har handlet på baggrund af de små, men gode historier. Hvis ikke de institutionelle investorer er med, kan det betyde, at kursen er knap så stabil, siger Kenneth Graversen.

Også Kenneth Graversen forventer en stille dag på fondsbørsen.

Det, der optager ham mest lige nu, er en lidt negativ meddelelse fra den store internationale konsulentvirksomhed Cap Gemini. Selskabet har netop meddelt, at deres marginaler bliver halvdelen af, hvad det var forrige år. Desuden forventer Cap Gemini svære markedsbetingelser næste år. Selskabets aktie faldt til morgen med 3 procent.

Aktiemarkedet er stadig præget af, at alle følger USA tæt. Det helt store diskussionsemne er, hvornår USA kommer ud af recessionen.


- Enkelte mener midt i næste år. Men flere mener, at det er for optimistisk og tror, at det først sker et eller to kvartaler senere, siger Kennth Graversen, der følger de amerikanske nøgletal tæt uge for uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere