Per Schultz Jørgensens favoritsite for børn

Tidligere formand for børnerådet Per Schultz Jørgensen fortæller her om et web-site, han mener gør en afgørende forskel i det internationale arbejde for at forbedre børns rettigheder.

Tidligere formand for Børnerådet Per Schultz Jørgensen har valgt et internationalt website, der samler alverdens børneombudsmænd, som det bedste website for børn.

Sitet har gjort det internationale arbejde meget lettere og har skabt et permanent forhandlingsmiljø, siger han. Desuden er Børnerådet i kraft af websitet blevet mere effektivt i arbejdet med at påvirke den danske lovgivning.

Per Schultz Jørgensen var selv formand for det internationale netværk af børneombudsmænd (ENOC) i perioden 1998-99.

Per Schultz Jørgensen har valgt sitet www.ombudsnet.org.

-Hvad kan det som andre tilsvarende sites ikke kan?

Det er for det første det eneste internationale website, der samler arbejdet for børns rettigheder verden over. Websitet fortæller om vigtige beslutninger og giver en opdatering om, hvordan det står til med børns rettigheder ud fra FN?s børnekonvention.

Konventionen handler om børns ret til at blive hørt og deres ret til at blive fritaget for børnearbejde, seksuelle overgreb og så videre. 191 lande i verden har underskrevet den, hvilket gør det til den FN-konvention, der er underskrevet af flest lande i verden. Kun to har ikke skrevet under, og det er USA samt et af de fattigste lande i Afrika, som jeg ikke kan huske navnet på lige nu.

-Hvordan stødte du på det?

Jeg stødte på det, fordi jeg var med til at skabe det.

-Hvad bruger du det til?

Der var et behov for, at vi blev mere synlige i vores arbejde. Og med websitet er det nu blevet lettere at komme ud med vores budskaber. Ikke mindst i kraft af, at interesserede nu selv kan hente relevante oplysninger.

-Giv et eksempel på hvad du har fået ud af at bruge det site.

Vi har i forbindelse med lovgivningsarbejdet om fængselsstraffe til børn benyttet netværket til at lægge pres på vores danske lovgivere. Det var hurtigt at danne sig et overblik over lovgivningen i andre lande. Vi fandt de europæiske beslutninger på området og overbragte dem til statsministeren. I Danmark fængsler vi børn på 16 år. Oven i købet i isolation.

-Hvad gjorde du før det site eksisterede?

Før webstedet eksisterede, stod vi alene, og vi følte os alene. Vi måtte vente på den almindelige postgang. I dag kan vi kommunikere meget hurtigere, og vi befinder os faktisk nu i en permanent forhandlingssituation takket være web-sitet.

-Hvad kunne være bedre ved sitet?

Det bedste ville være, hvis flere lande var med. I øjeblikket tror jeg, at vi er 50 lande i netværket, så der er langt op til de 191, der har underskrevet børnekonventionen. Desuden kunne jeg godt ønske mig, at flere organisationer såsom de store NGO?er var med (Non Governmental Organizations). De gør et meget stort arbejde for børn især i de fattigste lande. Det ville sikkert gå ud over effektiviteten i netværket, hvilket måske kan løses ved at dele web-sitet i flere niveauer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere