Københavnske IT-ledere får højest løn

Ledere i IT-branchen tjener godt 50.000 kroner om måneden med det hele. Samtidig steg de ældste chefers løn med 7,6 procent.

Årets dalende økonomiske vækst i IT-branchen har tilsyneladende ikke haft indflydelse på lønningerne til dem, der leder IT-firmaerne. Cheferne i branchen får i år 11,3 procent mere i løn i forhold til sidste år.

Det er i gennemsnit 50.252 kroner i lønningsposen om måneden og er den højeste lønstigning for ledere i 2001, viser nye tal fra Ledernes Hovedorganisations lønstatistik.

Lønningerne i statistikken er inklusive bonus, overarbejde, pension og frynsegoder.

? Krisen i IT-branchen har skabt et behov for ledere med en bredere ledelseserfaring, og det har lagt grunden for de høje lønstigninger, siger Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation.

I Computerworlds årlige lønstatistik, der blev offentliggjort i oktober, løb IT-cheferne med de højeste lønninger. IT-cheferne tjener 43.941 kroner i gennemsnit (bruttoløn uden pension, bonus og lignende), mens den generelle gennemsnitsløn for ansatte i IT-branchen er 31.771 kroner. IT-cheferne steg dog kun 6,5 procent i løn, mens gennemsnittet i branchen var 7,5 procent.

Ældre går frem

En privat ansat leder har ? på tværs af brancher ? i år fået en gennemsnitlig lønstigning på 4,2 procent. I samme periode er der kommet 1,1 ekstra feriedag til.

De største lønstigninger er sket i København. En leder i hovedstadsområdet tjener godt 4.000 kroner mere om måneden end landsgennemsnittet, der ligger på 37.547 kroner. Forskellen skyldes koncentrationen af de tre bedst lønnede brancher i og omkring hovedstaden, nemlig telekommunikation, IT og databehandling samt finansiering og forsikring, oplyser Ledernes Hovedorganisation.

De ældste chefer har sikret sig en 7,6 procents lønstigning i gennemsnit.

? På trods af en relativ høj ledighed for denne gruppe af ledere viser tallene, at der er spirende interesse for de modne ledere. Det er glædeligt, at virksomhederne endelig er begyndt at sætte pris på de ældre og erfarne ledere, mener Svend Askær.

Størst lønstigning er i Sønderjyllands Amt, hvor ledere har fået 6,7 procent mere i forhold til sidste år. De bornholmske ledere er steget med 6,3 procent i løn, men ligger fortsat en del under landsgennemsnittet med kun 29.209 kr. om måneden. Vestsjællands Amt har haft den laveste lønfremgang med 1,7 procent.

Jobskift betyder højere løn

Lønstatistikken viser også, at en leder med flere job bag sig tjener væsentlig mere end ledere med lang tids anciennitet i den samme virksomhed.

? Går karrieren i stå, taber lederen markedsværdi. Det gælder om at holde sin karriere i god form, så følger lønnen også med. Det er bemærkelsesværdigt, at en leder med blot fire forskellige lederstillinger bag sig, får over 10.000 kroner mere om måneden end en jævnaldrende leder, der har beholdt samme stilling, siger Svend Askær.

Ledere tjener typisk 32.500 kroner om måneden i deres første job, mens ledere med op til ti lederjob i bagagen tjener omkring 47.700 kr. om måneden.

Årets lønstatistik bygger på oplysninger fra næsten 14.000 ledere og dækker 400 forskellige stillingsbetegnelser i offentlige og private virksomheder. På hjemmesiden www.lederne.dk kan man forberede sig på de næste lønforhandlinger ved at bruge en model, der kan beregne den forventede løn på baggrund af ens egne oplysninger om uddannelse, branche, alder, anciennitet og antal underordnede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere