Det er farligt at spille Sudoku

Sudoku-bølgen er over os, og det har virus-programmører luret. Et tilsyneladende velfungerende Sudoku-spil, som kan downloades på nettet, smider spyware på computeren.

Sudoku har det seneste år opnået en imponerende popularitet, men det kan være farligt at give sig i kast med talknuser-spillet - i hvert fald for computeren.

Ifølge it-sikkerhedsfirmaet Panda Software har virusprogrammører sammensat et program, der udgiver sig for at være et Sudoku-spil, og det er lagt ud til gratis download på nettet.

Umiddelbart ser det ud til at virke perfekt, men uden brugeren ved det, downloader det et nyt program ved navn YazzleSudoku.

Det er en slags spyware-program, og når det først er installeret på computeren, skaber det adskillige nøgler i registreringsdatabasen for at sikre sig, at det holdes aktivt.

Når selve Sudoku-spillet startes op, kommer der en advarsel, som almindelige brugere ifølge it-sikkerhedsfirmaet Panda ikke vil gennemskue. I advarslen står der:

- This software is ad supported. Do you wish to install components required to support this software?

Ved at gå videre med spillet kommer brugeren til at godkende, at der bliver hevet spyware ned på computeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere