Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Amazon investerer 71 milliarder kroner i datacentre / Microsoft afholder it-sikkerhedsmøde efter CrowdStrike-nedbrud / Fire milliardærer er på vej væk fra Jorden

Amazon investerer 71 milliarder kroner i datacentre. Microsoft afholder it-sikkerhedsmøde efter CrowdStrike-nedbrud. Adobe lancerer nyt AI-værktøj til videoredigering senere i år. SAP indgår samarbejde med Ericsson-ejede Vonage. Fire milliardærer er på i en rumraket vej væk fra Jorden.

God morgen, og velkommen til torsdagens udgave af Morgenbriefingen fra Computerworld.

Endnu engang er det Thomas Møgelbjerg, der har sammensat morgenens nyheder, der i dag starter med noget så jordnært som datacentre, men slutter 1.400 kilometer væk fra jorden.

God læselyst!

Amazon investerer 71 milliarder kroner i datacentre

Otte milliarder pund eller 70,9 milliarder kroner.

Beløbet er så stort, at det er svært at forholde sig til, men det er nu engang så mange milliarder, som Amazon vil investere i at bygge og vedligeholde datacentre i Storbritannien.

Ifølge Amazon kan investeringen skabe 14.000 arbejdspladser i Storbritannien og samtidig bidrage med cirka 124 milliarder kroner til det britiske bruttonationalprodukt.

Amazon har allerede cirka 75.000 ansatte i Storbritannien, hvor de har investeret cirka 496 milliarder kroner mellem 2010 og 2022.

Amazons kerneforretning er stadig salg af produkter online, men selskabets cloud-forretning AWS, der i dag er verdens største cloud-leverandør, udgør en stadig større del af selskabets samlede forretning.

Netop derfor investerer AWS massivt i datacentre verden over for at bevare sit cloud-momentum.

I juni investerede de for eksempel 75 milliarder kroner i at udbygge selskabets cloudinfrastruktur i Tyskland.

Microsoft afholder it-sikkerhedsmøde efter CrowdStrike-nedbrud

Microsoft afholdt tidligere på ugen et cybersikkerhedstopmøde efter det globale it-nedbrud i juli, der blev forårsaget af en fejlbehæftet softwareopdatering fra CrowdStrike.

Nedbruddet ramte cirka 8,5 millioner Windows-enheder og forstyrrede driften hos tusindvis af virksomheder verden over.

Formålet med mødet, der fandt sted på Microsofts hovedkvarter i Redmond, Washington, var at diskutere, hvordan fremtidige nedbrud kan undgås.

Microsofts David Weston udtalte på topmødet, at "Windows-sikkerhedsøkosystemet skal stå sammen for at skabe en mere sikker og pålidelig verden."

Adobe lancerer nyt AI-værktøj til videoredigering senere i år

Adobe vil senere i år lancere et nyt generativt AI-værktøj til videoredigering – i første omgang dog i en begrænset beta-version.

Værktøjet, der kaldes Adobe Firefly Video Model, bliver en del af Adobes eksisterende Firefly-serie, som allerede tilbyder billed- og grafisk generering via AI.

Firefly Video Model kan generere korte videoklip ud fra tekst- eller billedinput og er i stand til at forstå specifikationer som kameravinkler og bevægelser.

Med denne lancering styrker Adobe sin position på det voksende marked for AI-baseret videoproduktion, hvor konkurrenter som OpenAI og Stability AI også er aktive.

Værktøjet er trænet på licenseret indhold fra Adobes egen Stock-database, der indeholder 400 millioner billeder, illustrationer og videoer uden ophavsretlige problemer.

SAP indgår samarbejde med Ericsson-ejede Vonage

SAP og den amerikanske cloud-kommunikationsudbyder Vonage, som er en del af Ericsson, har indgået et samarbejde.

Formålet med samarbejdet er at accelerere digitale transformationer ved at give udviklere nye muligheder for at skabe applikationer til virksomheder.

Samarbejdet sker via Vonages API-platform og SAP Business AI.

Vonage vil levere adgang til netværks-API'er og hævder at kunne sikre forbedrede realtidsoplevelser til blandt andet udvidet virkelighed og autonom kørsel.

Derudover kan SAP benytte Device Location og Number Verification API'er til at optimere autentificeringsprocesser og mindske risikoen for svindel.

Fire milliardærer er på vej væk fra Jorden

Vi runder dagens morgenbriefing af med en omgang ”milliardær-turisme”.

Fire amerikanske milliardærer har sat sig om bord på en Falcon 9-raket fra rumfartsvirksomheden SpaceX, der i øvrigt er ejet af verdens rigeste mand, Elon Musk, og er lige nu på vej væk fra Jorden.

Rumskibet vil potentielt nå 1.400 kilometer væk fra Jorden, hvilket er det længste, nogen har været væk fra Jorden siden den amerikanske rumorganisation NASAs Apollo-program blev afsluttet i 1972, skriver BBC.

Planen er, at rumraketten skal vende tilbage til Jorden på søndag.

En af de fire milliardærer om bord er den 41-årige Jared Isaacman, der er uddannet pilot og står bag det elektroniske betalingsfirma Shift4. Det er uvist, hvor meget Jared Isaacman har betalt for rumrejsen, men det anslås, at det løber op i flere hundrede millioner dollar.




Premium
Søstrene Grene skifter Microsoft ud med SAP og rykker for første gang i clouden i stor ERP-transformation: Der er brug for en helt ny tilgang