Mobilselskaber sammen om åbne standarder

Nokia's direktør Jorma Ollila offentliggjorde ved Comdex i Las Vegas, at selskabet sammen med en række andre selskaber vil arbejde for at skabe globale, åbne standarder for fremtidens softwareløsninger til mobiltelefon-tjenester. Nokia er blandt andet gået sammen med AT&T, NTT DoCoMo, Vodafon og Sony

Selskaber med interesse i fremtidens mobile software-arkitektur siger nu, at den skal være åben og brugbar over hele kloden. Således også Nokias administrerende direktør Jorma Ollila, der i sin tale på årets Comdex i Las Vegas sagde, at hans selskab vil gå sammen med andre industriledere om at skabe et globalt og åbent marked for mobil software og services. Han fulgte op med at sige, at Nokia ved en licensordning vil gøre dele af selskabets vigtigste kildekoder tilgængelige for resten af industrien.

Initiativet med den åbne arkitektur sker i samarbejde med selskaberne AT&T, Cingular Wireless, MM02, NTT DoCoMo, Telefonica Moviles, Vodafone, Fujitsu, Matsushita, Mitsubishi Electric, Motorola, NEC, Smsung, Sharp, Siemens, Sony Ericsson, Topshiba og Symbian og kommer på et tidspunkt, hvor 3. generations mobiltelefoni står for døren. Med den kommer massive underholdningstilbud til telefonen så som billeder, video.

Global standard

- En åben og global standard er af største vigtighed, hvis vi som industri skal leve op til vores meget krævende kunders ønsker og behov. Det giver et skub til innovationen, idet uafhængige softwareudviklere kan være med til at skabe fremtidens tjenester og funktionaliteter, sagde Jorma Ollila. En næsten fyldt sal brød ud i spontane klapsalver.

Ollila bemærkede, at mobilselskaberne hører til i en kategori af selskaber, der indtil videre har klaret den økonomiske nedtur bedst. Samtidig har mobilselskaberne drevet en forandring, som hidtil har været uset i verden.

- Der er i dag flere mobiltelefoner i brug, end der er fastnettelefoner, sagde han. Om et halvt år er antallet af brugere af mobiltelefoner steget til over en milliard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere