Slut med video-iPod på DR

Efter hård kritik har DR besluttet at droppe betegnelsen "video-iPod" i markedsføringen af sine video-podcasttilbud. Kritikere mener, at "video-iPod" er reklame for Apples afspiller.

Både Forbrugerrådet og flere producenter af medieafspillere har rejst hård kritik af DR efter en række reklamespot for video-podcast.

Spottene er blevet bragt i radio og tv, og her bruger DR betegnelsen "video-iPod" i forbindelse med, at man kan fylde indholdet på sin afspiller.

Kritikkerne mener, at det er med til at promovere Apples iPod Video, der langtfra er den eneste afspiller på markedet, som kan afvikle videofiler.

DR har efter lidt betænkningstid besluttet sig for at droppe ordet "video-iPod" i sin markedsføring og vil i stedet frem over bruge betegnelsen "bærbare videoafspillere".

- Grunden til, at vi har kaldt dem "video-ipods", har været den simple, at det er den mest udbredte bærbare videoafspiller, som derfor også vækker størst genkendelse hos folk. Men nu er der kommet en række andre producenter af bærbare videoafspillere på det danske marked. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, at vi omtaler et specifikt produkt, siger DR's direktør for tv og nye medier, Lars Grarup.

Han understreger samtidig, at DR har valgt et såkaldt åbent videoformat til sine videopodcasts. Det betyder, at de tv-programmer, DR gør tilgængelige som videopodcast, uden tekniske hindringer kan konverteres til andre videoformater.

Du kan gratis downloade videopodcast fra DR's webside, som du finder her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere