Kriminelle kidnapper computeren

Hackere går i stigende grad efter at tjene penge ved brug af såkaldte botnet, der bruges til angreb på websider. Bagmændene er blevet mere professionelle, mener Panda Software.

For hackere er målet ikke længere at blive berømt og berygtet. Det er i stedet penge, der driver hackerne på togt, vurderer Panda Software.

It-sikkkerhedsfirmaet har i sin årlige rapport vurderet, hvilke tendenser som gør sig gældende, når det drejer sig om computersikkerhed i 2006.

Her ser Panda Software med stor bekymring på de såkaldte botnet, der bruges til angreb på websider. Bot er en forkortet version af ordet robot, som refererer til den type program, der tager kontrol over en computer og forvandler den til en zombie - helt uden brugeren har nogen idé om, hvad der foregår. Et botnet er derfor et netværk af kidnappede computere, som kan udføre ordre fra en hacker.

Ifølge Panda Software kan udnyttelsen af et botnet være en indbringende forretning for mange it-kriminelle. Det gør dem i stand til at udføre forholdsvis komplekse angreb, og netop botnet er et af de meste centrale værktøjer, som bruges af hackere for tiden.

Et botnet kan misbruges til at lægge et firmas webside ned ved at foretage et Denial of Service-angreb (DoS).

Et DoS-angreb består af hundredvis af efterspørgsler, der sendes til den samme webside, hvilket overloader serveren og naturligvis sætter websiden ud af funktion. Denne type "service" kan sælges til konkurrerende firmaer eller bruges til afpresning.

Især firmaer, der udelukkende tjener penge via deres websider, kan blive hårdt ramt af DoS-angreb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere