Headhuntere på krigsstien

13 ud af 30 medarbejdere i IT-afdelingen på Københavns Universitet fik på samme dag samme uopfordrede tilbud om muligt job fra samme headhunterfirma.

Af Jens H. Iversen, ComputerworldFor godt to uger siden modtog netværkskonsulent Jan P. Sørensen en e-mail fra headhunterfirmaet Lindholm Consulting. I e-mailen står, at firmaet ?har hørt om dine kompetencer?, og at firmaet ?mener at have en stilling, som kunne have din interesse og tilfredsstille dine behov?.

Lindholm Consulting vil gerne kontaktes af Jan P. Sørensen og opfordrer ham til at sende et CV, så firmaet kan matche det med ?det stillingsopslag, vi har tiltænkt dig?.

Netværkskonsulenten, som er godt tilfreds med sit job i IT-afdelingen på Københavns Universitet, takker pænt nej til henvendelsen og tænker ikke mere over den.
I hvert fald ikke indtil flere af hans kolleger begynder at tale om lignende henvendelser.

Jan P. Sørensen undersøger logfilerne på universitetets server og finder ud af, at 13 ud af 30 IT-medarbejdere i afdelingen har fået e-mail fra Lindholm Consulting den samme dag. Og det er tilmed ? viser det sig, da Jan P. Sørensen checker det hos nogle af sine kolleger ? stort set enslydende e-mails.

? Jeg synes, fremgangsmåden er ganske usmagelig. Man bruger universitetets egne e-mail-adresser, og man har været inde på vores web-site for at finde nøjagtige oplysninger om medarbejderne, siger Jan P. Sørensen.

Upassende fremgangsmåde

Flere af hans kolleger synes også, at headhunterfirmaet har optrådt på en upassende måde, og det, man er mest stødt over, er, at firmaet er gået så massivt ud i hele afdelingen. Medarbejderne sammenligner fremgangsmåden med magasinet Det Bedste, der sender reklametryksager ud og forsøger at få dem til at ligne personlige henvendelser.

Også afdelingens leder, edb-chef Ole Plannthin, synes, at der er brudt nogle uskrevne regler. Han mener, det er forkert at forsøge at headhunte folk ved at e-maile direkte til dem på deres arbejdsplads.

? Selvom vi er i en branche, hvor der er en utrolig efterspørgsel efter og en stor rotation af medarbejdere, så må man jo også godt optræde kollegialt overfor hinanden. Jeg synes, at man overtræder nogle barrierer ved at bruge universitetets officielle e-mailsystem til at rette den slags henvendelser til mine medarbejdere, siger Ole Plannthin.

Tale om en fejl

Headhunterfirmaet Lindholm Consulting erkender at have sendt de pågældende e-mails, men direktør Susanne Lindholm hævder, at der er tale om en fejl.
? Jeg kan kun sige til dig, at det er en fejl. Og vi beklager det meget, siger Susanne Lindholm, der godt kan forstå universitetsmedarbejdernes harme.

? Når folk er tilfredse, og de sidder et godt sted, så er der jo ingen grund til at forstyrre dem, siger Susanne Lindholm og slår fast, at Lindholm Consulting ellers aldrig sender eller har sendt uopfordrede e-mails ud.
? Vi får nye kunder ved anbefaling, og det er også på den måde, at vi får nye interesserede kandidater. Normalt vil vi kontakte kandidater efter, at de først selv har henvendt sig til os med en forestilling om, at de vil have et nyt job, siger Susanne Lindholm.

Lindholm Consulting beskæftiger sig udelukkende med rekruttering af IT-medarbejdere, og firmaet formidler omkring 120 job om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere