Microsoft sætter fart i Fiat

Microsoft udstyrer Fiats nye biler med software. Opkald på mobilen tages uden at fjerne hænderne fra rattet, og MP3-afspilleren tilsluttes bilen via en usb-port i handskerummet.

Indhold

I it-verdenen er det efterhånden en trend at arbejde med sammen med bilproducenter: Acer samarbejder med Ferrari. Intel samarbejder med Lamborghini. Og Microsoft samarbejder med - Fiat.

Blue&Me hedder projektet, der skal tilføje software udviklet af Microsoft til Fiats biler og gøre det muligt at tilslutte elektroniske produkter som mobiltelefoner, MP3-afspillere og andre mobile enheder.

Føreren af bilen vil være i stand til at modtage et telefonopkald uden at fjerne hænderne fra rattet, selv hvis mobilen ligger i en lomme eller i en taske på passagersædet.

Det lader sig gøre takket være Bluetooth, og opkaldet kan besvares ved at trykke på integrerede knapper i rattet.

Det er også muligt at få systemet til at læse en sms-besked højt for bilens fører.

De nye biler fra Fiat kan også afspille musik, som er gemt på mobiltelefoner, MP3-afspillere eller usb-stik. Det sker ved at koble enheden til usb-indgangen, der er placeret i handskerummet.

Det er også muligt at modtage information fra tilsluttede elektroniske dimser på instrumentbrættet.

Systemet skulle være kompatibelt med de fleste nyere mobiltelefoner og MP3-afspiller, skriver Buisness Online.

Fiat og Microsoft har arbejdet sammen siden juli 2004, og Blue&Me bliver det første produkt, som de vil løfte mere af sløret for under Geneve Motorshow, der afholdes senere på måneden.

Moderne teknik er for alvor ved at rulle ud på vejene, og det kan også ses hos Honda, som har produceret en bil spækket med elektronik, der stort set kan køre automatisk som en anden Knight Rider. Læs den historie her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere