Sagsøger Apple over høreskade

I USA har en iPod-ejer sagsøgt Apple, da han mener, at MP3-afspilleren kan give høreskade.

Indhold

Apple må en tur i retten, efter en iPod-ejer har lagt sag an mod firmaet. Anklagerne går på, at musikken i Apples MP3-afspillere kan nå op på 130 decibel, og det svarer til lyden fra en luftværnssirene, skriver Newsfactor.com.

Manden mener, at efter blot 28 sekunder i selskab med de meget høje toner, er der risiko for at miste hørelsen.

Han anklager samtidig Apple for ikke at advare nok om faren ved at benytte MP3-afspillerne, selv om firmaet rent faktisk har advarselsmærkater på sine produkter.
Samtidig skal retten tage stilling til anklager om, at Apples høretelefoner, der sælges med iPod-afspillerne, er fejlbehæftede og kan føre til høreskade som følge af deres placering i øregangen.

Retssagen mod Apple kommer, efter der den seneste tid har været adskillige advarsler mod brug af MP3-afspillere.

Ifølge TV2.no mistede en norsk pige hørelsen på det ene øre efter et uventet højt brag i høretelefonerne i hendes Creative-afspiller.

Og for nylig advarede guitaristen fra The Who, Pete Townshend, ifølge BBC mod at skrue for højt op for musikken i høretelefonerne.

Han lider i dag selv af en høreskade og mener, at den er kommet efter hans årelange brug af høretelefoner og ikke er et resultatet af hans sceneoptrædener, hvor der også bliver spillet højt.

Tidligere har amerikanske forskere advaret mod, at overdreven brug af MP3-afspillere kan føre til høreskader, og der er endda risiko for at blive døv.

Forskerne anbefaler, at man maksimalt bruger MP3-afspilleren en time om dagen og højest sætter lydniveauet til 60 procent. Læs mere om det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere