Kæmpe retssag mod Grand Theft Auto

Producenten bag det stærkt kontroversielle computerspil, GTA, hives nu i retten. Bystyret i Los Angeles kræver 60 millioner kroner i erstatning, da spillet indeholder hemmelige sex-scener.

Indhold

Handlingen i Grand Theft Auto byder på narkohandel, biljagter og hidsige skuddueller, men det er nu ikke det, som bekymrer amerikanerne mest. Det var først, da det i sommeren 2005 blev afsløret, at GTA: San Andreas indeholdt hemmelige sex-scener, at spillet for alvor kom under beskydning.

Debatten rasede, og amerikanske politikere stod i kø for at få lov til at kritisere sex-scenerne i spillet, der kunne aktiveres ved hjælp af en patch, som var lige til at hente på nettet.

De seneste seks måneder har bystyret i Los Angeles gået og tygget lidt på sagen og er nået frem til, at det egentlig er for dårligt, at spilproducenten Take-Two sendte GTA: San Andreas på gaden.

Derfor har bystyret lagt sag an mod spilproducenten for at sælge et pornografisk computerspil til mindreårige.

Anklagerne går på, at spillet fik mærkatet "Mature 17+", men det burde i stedet være "Adults Only 18+", så det altså kun var personer over 18 år, der kunne købe det i butikkerne.

Ifølge Reuters kræver bystyret i Los Angeles, at Take-Two afleverer overskuddet fra de omkring 200.000 eksemplarer af spillet, der er solgt for over 60 millioner kroner alene i Californien.

Ifølge anklagerne skal Take Two også betale 2.500 dollar ? cirka 15.000 kroner ? i bøde for hver og en af de misledende eller usande udtalelser, som spilfirmaet har bragt for dagen.

Og det kan godt løbe op. Sagen om sex-scenerne blev særlig pinlig for Take-Two, da firmaet i begyndelsen i flere omgange hårdnakket påstod, at det ikke havde inkluderet scenerne i spillet.

USA oplever i øjeblikket, at der bliver slået hårdt ned på kombinationen af sex og computerspil. Under den storstilede amerikanske spilmesse E3 er der tradition for, at letpåklædte modeller fremviser de nyeste computerspil. Men det er slut nu. Læs den historie her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere